Renée
Renée Food 9 okt 2015

NSMBL Dining Hotspots: Het Aziatische No 95 in Amsterdam Zuid

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek ‘Dining Hotspots’ de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: No 95 in Amsterdam Zuid.

Wie, wat, waar?
No 95 is een vrij recent geopend restaurant aan de gezellige Amstelveenseweg dat ideaal is voor iedereen die gek is op Aziatische smaken, maar niet per se de voorkeur heeft voor één specifieke keuken. Het restaurant voelt toegankelijk aan: je kunt er eenvoudig even een hapje eten met een vriendin, maar ook prima urenlang dineren met je date en een mooi wijntje. Wanneer je binnenkomt heb je aan de rechterkant een bank met enkele tafeltjes en links de bar, echter kun je ook de trap op naar de vide waar je heerlijk rustig kunt zitten.

De keuken
Het team van No 95 heeft een grote focus op de Indonesische, Japanse en Vietnamese keuken. Dit betekent echter geen fusion, maar focus op klassiekers van deze landen. Zo kun je er bijvoorbeeld verse rijstvel loempia’s en op houtskool gegrilde kipspiesjes bestellen, maar ook teriyaki zalm, spicy ebi tuna en nasi campur. De wijnkaart gaat verder dan ‘rood of wit’ en bestaat uit zo’n tien verschillende wijnen.

Onze tips
+ Saté Ayam is eigenlijk altijd goed, maar de perfect gekruide pindasaus en malse kip van No 95 zijn echt een must om als voorgerecht te bestellen.
+ Wil je graag toch iets lichters als starter? Ga dan voor de rijstvel loempia’s of biefspiesjes – ook heerlijk.
+ Wat betreft de Indonesische hoofdgerechten kun je eigenlijk ook geen verkeerde keuze maken. De chef die deze gerechten bereidt is Indonesisch en dat proef je. De Nasi Campur en Udang Pandan zijn zeker aanraders.
+ Deel je gerechten om zoveel mogelijk te kunnen proberen!

Eindoordeel
No 95 is absoluut zo’n adresje waar je altijd terecht kunt en waar het personeel ook zeker naar je wensen zal luisteren. Het is een ideale, toegankelijke locatie voor alles van een snel etentje tot een romantisch diner met verschillende wijntjes, en ook de kaart biedt voldoende variatie. Wil jij per se sushi en verse loempia’s eten, maar heeft je vriend meer zin in een stevige ‘mannenmaaltijd’? Dan is dit je nieuwe adres. Wij denken in ieder geval al sinds ons bezoekje terug aan die heerlijke saté…

Website // Facebook
Amstelveenseweg 152, Amsterdam
020 808 0815
[email protected]

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: Het Aziatische No 95 in Amsterdam Zuid
Sluiten