Renée
Renée Food 22 apr 2016
Leestijd: 3 minuten

NSMBL Dining Hotspots: het Frans-Japanse ‘Kei’ in hartje Parijs

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland én uitstapjes naar het buitenland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: het chique Michelin-restaurant Kei in het centrum van Parijs.

Wie, wat, waar?
Na geïnteresseerd te zijn geraakt in de Franse keuken in Japan, vertrok chef Kei Kobayashi in 1999 naar Frankrijk om zijn kennis te perfectioneren. Kei reisde als chef door heel Frankrijk en werkte in meerdere Michelin-restaurants om het land en de gastronomische cultuur beter te kunnen begrijpen en eindigde reeds in 2003 in het alom bekende Alain Ducasse*** in hotel Plaza Athénée in Parijs, onder leiding van Jean-François Piège en Christophe Moret. Na hier zeven jaar lang met hoge precisie prachtige gerechten te hebben geserveerd, besloot hij in 2011 zijn eigen restaurant te openen, onder zijn eigen voornaam. Het restaurant is clean en chique ingericht; alles draait om de gerechten en service. Kei bevindt zich in het 1ste Arrondissement van Parijs, dus echt hartje centrum, al zou je zonder het adres te weten nooit verwachten dat er een exclusief restaurant achter de voordeur schuilt.

De keuken
De keuken van Kei is grotendeels Frans, maar dan wel met Japanse touches. Hoewel er met prachtige technieken wordt gewerkt, draait alles uiteindelijk om de smaak – en die mag er wezen. De chef speelt graag met zuren, maar ook subtiele bittere en zoete smaken. De gerechten smaken fris en licht; zelfs de bereidingen van rood vlees, zoals bief, vallen niet zwaar op de maag maar zijn zo verfijnd dat ze op je tong zullen smelten.

Onze tips
+ Ga in ieder geval voor begeleidende wijnen per gang, om werkelijk alles tot z’n recht te laten komen. Er is niet voor niets een sommelier aanwezig!
+ Ga ook zeker af op de suggesties van de chef en laat je verrassen door geheel nieuwe smaken waar je anders mogelijk niet zelf voor had gekozen. Mocht je iets écht niet graag eten, dan kun je dit uiteraard laten weten.
+ Again: eigenlijk is alles lekker, maar de ‘special’ van de chef mag je absoluut niet missen. Dit is een waanzinnige mix van knapperige groene groenten, perfect zachte zalm en een bijzondere, zurige schuimlaag, zoals te zien op bovenstaande foto. Wonderbaarlijk lekker.
+ Mocht je budget niet zo ver reiken, dan kun je nog altijd voor het goedkoopste lunch-menu gaan van €56. Dit is het ook zeker waard! Kun je ‘s avonds nog altijd voor een simpelere maaltijd gaan, toch?

Eindoordeel
Als je echt een keer goed wilt eten en je jouw tripje Parijs met een mooi Michelin-restaurant wilt combineren, is Kei een fantastische keuze. De gerechten zijn niet geknutseld en draaien echt om de smaak; als er met een gelei of schuim gewerkt wordt, dan heeft dit ook oprecht een functie, en is het er niet puur voor de show. Zeker voor de fans van ‘umami’ is het een aanrader, wat te danken is aan de Frans-Japanse achtergrond in ieder gerecht. De smaken zijn fris, sterk en puur, maar alsnog licht. Veel meer woorden willen we er eigenlijk niet aan kwijt – dit is een topper.

Website // Facebook
5, rue Coq Héron
75001 Paris

+33 1 42 33 14 74
[email protected]

Openingstijden lunch:
Dinsdag – woensdag, vrijdag – zaterdag: 12:30 – 14:00

Openingstijden diner:
Dinsdag – zaterdag: 19:30 – 21:00

Let op: de eindtijd is uiteraard niet de definitieve sluitingstijd. Reserveer op tijd!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: het Frans-Japanse ‘Kei’ in hartje Parijs
Sluiten