Renée
Renée Food 22 nov 2015

NSMBL Dining Hotspots: het Frans-Japanse Roji in Antwerpen

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek ‘Dining Hotspots’ de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland – soms zelfs een beetje verder. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: het Antwerpse Roji.

Wie, wat, waar?
Het Frans-Japanse Roji bevindt zich midden in het centrum van Antwerpen, maar bijzonder genoeg alles behalve in het zicht, op een zeer unieke locatie. Het restaurant bevindt zich namelijk in een Middeleeuwse kelder, waar amper aan verbouwd lijkt te zijn. Wanneer we binnen treden lijken we ons dan ook in een geheel andere tijd te bevinden en is het de authentieke, knisperende houthaard die direct onze zintuigen raakt. Het is er donker en warm, met een erg gezellige en intieme sfeer. Onze jassen worden netjes aangenomen en we worden naar de zithoek begeleid, om hier eerst van een mooie cocktail te genieten alvorens we plaatsnemen aan de tafel.

De keuken
De keuken van Roji is een prachtige samensmelting tussen de Franse en Japanse cuisine, al heeft dat laatste zeker de overhand. Het is mogelijk om bijvoorbeeld voor een verrassingsmenu van de chef te gaan, eventueel met bijpassende wijnen of sake, maar a la carte bestellen is ook geen probleem. De gerechten op de kaart klinken misschien vrij klassiek – denk aan Nobashi Shrimp Tempura en Black Cod – maar worden op geheel eigen wijze bereid. Er is een goede balans tussen vlees en vis en het is tevens mogelijk om voor een volledig sushi menu te gaan. Wij gingen voor het Roji-Menu van vijf gangen, een vooraf gecommuniceerd menu met enkele favoriete gerechten van de kaart.

Onze tips
+ Start de avond met een cocktail! Zo gingen wij voor de Smoke Champagne en Roji’s 75: twee vrij klassieke cocktails, met een interessante twist. De Smoke Champagne is vooral een ideale match met de warmte en geur van de open haard.
+ Hou je van coquilles? Dan mag je de Noorse coquilles van Roji niet missen. Deze zijn fijn gesneden en gegarneerd met onder andere magnolia en yuzu: een heerlijk frisse en lichte start van je diner.
+ Verwerk zeker wat sushi in je diner; wij aten een mooie en gevarieerde selectie als tweede gang.
+ Een absolute favoriet als hoofd- of pré hoofdgerecht is de Japanse ‘Black’ kabeljauw met zoete aardappel. De vis is goed zout (maar niet té) en houdt je smaakpapillen wakker. Erg lekker!
+ Bestel enkele bijgerechten bij je hoofdgerecht (om te delen), zoals de udon noedels of friszure ‘groentjes’.

Eindoordeel
Als de Japanse keuken je favoriete keuken is, mag dit restaurant niet in je weekendje Antwerpen ontbreken. De cocktails zijn heerlijk, het eten is verrassend maar comforting en ook de ambience van het restaurant is uitstekend – dit is er eentje die je nog lang gaat onthouden. Bonus: in tegenstelling tot de vele restaurants in Antwerpen die al rond 22:00 sluiten, kun je bij Roji tot laat dineren. Zo rondden wij ons diner zonder problemen pas om 01:00 af. Absoluut een avondvullend programma dus!

Website // Facebook
Oude Koornmarkt 26
2000 Antwerpen

03 296 6133
[email protected]

Officiële openingstijden (van 15 december 2015 tot 6 januari 2016 dagelijks geopend):
Woensdag – donderdag: 18:00 tot 23:00
Vrijdag – zondag: 18:00 tot 00:00

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: het Frans-Japanse Roji in Antwerpen
Sluiten