Renée
Renée Food 2 jul 2015
Leestijd: 3 minuten

NSMBL Dining Hotspots: Het Haarlemse Seymour

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek ‘Dining Hotspots’ de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Seymour, in de binnenstad van Haarlem.

Wie, wat, waar?
Hoewel we veelal in Amsterdam te vinden zijn, zijn er natuurlijk ook voldoende restaurants buiten de hoofdstad te vinden die een bezoekje waard zijn. Seymour was (en is) er zo eentje. Het restaurant, te vinden in het gezellige en karakteristieke centrum van Haarlem, is pas sinds eind 2014 open maar lijkt nu al iedere avond bomvol te zitten. Het historische hoekpand werd in 1899 voor en door Vroom & Dreesman gebouwd en is inmiddels een rijksmonument. Alleen de architectuur is dus eigenlijk al de moeite waard.

De keuken
Op de kaart staan voornamelijk Franse klassiekers als steak tartare, bisque d’homard, entrecote en geconfijnte eendenborst, maar ook wat lichtere gerechten als tonijnsashimi, geitenkaassalade, oesters en kabeljauw. Voor de vegetariërs zijn er opties, echter is Seymour toch zeker meer een aanrader voor de alleseter.

Met een verfrissend glas Moët & Chandon in onze handen maakten we de keuze voor onze voorgerechten: de sashimi van yellowfin tonijn met wakame en soja, en de kreeftensoep (bisque d’homard). De sashimi was heerlijk zacht en zeker een aanrader als je wat lichter wil starten. De bisque was absoluut lekker, maar is daarentegen wel een betere keuze voor degenen met grote honger; dit is een vrij machtige portie.

Na de starters volgden de knoflookgamba’s met saffraanmayonaise, Franse frietjes en een mini Caesarsalade, en de Australian grain fed entrecote, tevens met met Franse frietjes een kleine Caesarsalade. Beide hoofdgerechten werden rustiek geserveerd op een houten plankje, met de frietjes in een klein frietzakje en de salade ook netjes gescheiden. Per gerecht werden er diverse wijnen aangeraden om hierbij te drinken, wij lieten ons dan ook verrassen door het personeel en waren zeker tevreden over de keuzes.

Omdat we inmiddels behoorlijk vol zaten – maar de dessertkaart er ook heerlijk uit zag – besloten we een dessert te delen: de lemon curd. Deze friszoete mix van griotte kersensorbet, crumble en luchtige yoghurt was de ideale afsluiter.

Onze tips
+ Begin de avond goed en start met een glaasje prosecco of champagne, heerlijk in combinatie met je eenvoudige broodmandje.
+ Kies eventueel voor één visgerecht en één vleesgerecht, om de smaken in balans te houden. Plus, twee vleesgerechten zou nog wel eens zwaar kunnen worden.
+ Laat je adviseren wanneer je wijn bij je maaltijden drinkt. Het personeel kan ideaal afstemmen wat bij je gerecht en persoonlijke smaak past.
+ Vraag om een tafeltje aan het raam, zo zit je heerlijk aan de zijkant en heb je voldoende mogelijkheid om écht om je heen te kijken.
+ Begin je vroeg of wil je nog even natafelen? Op de kaart staat ook een selectie borrelhapjes (van bitterballen tot oesters). Lunch is mogelijk van 11:00 tot 15:00 (broodjes, salade, burger en yoghurt).
+ Gek op GT’s? Seymour heeft acht gin-tonics op het drankmenu staan. Daarbuiten vind je er ook twee dozijn aan klassieke cocktails, plus tien meer eigenzinnige aanraders.
+ Ga hier met honger heen.

Ons oordeel
Seymour heeft een klantvriendelijkheid waar het gemiddelde Amsterdamse restaurant héél wat van zou kunnen leren. Je wordt netjes naar je tafel gebracht, de serveersters zijn erg oplettend en wanneer klanten vertrekken is de tafel in een mum van tijd weer spik en span. De atmosfeer is tevens top: het klassieke, drukke interieur laat je direct thuisvoelen en je hoeft hier niet bang te zijn dat je hier als enige zit. De gerechten zijn no-nonsense en uitgevoerd zoals het zou moeten; lekker en zonder onverwachte tweaks. Leuk met een kleine groep, maar ook ideaal voor een date of zakenrelatie. Heb je een tripje naar Haarlem op de planning staan? Eindig je dag hier.

Website // Facebook
Korte Veerstraat 1, Haarlem
023 2010 260
[email protected]

Maandag – woensdag: 17:30 – 01:00
Donderdag – zaterdag: 11:00 – 01:00
Zondag: 11:00 – 23:00
(De keuken is open tot 22:30. Op zondag tot 21:30.)

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: Het Haarlemse Seymour
Sluiten