Renée
Renée Food 21 jun 2016
Leestijd: 3 minuten

NSMBL Dining Hotspots: het perfect gebalanceerde Wolf Atelier

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Wolf Atelier, aan het IJ in Amsterdam.

Wie, wat, waar?
Wolf Atelier is onlangs compleet vernieuwd om volledig aan de wensen van de chef te kunnen voldoen. Niet alleen de kaart sluit ideaal aan bij de smaken die de Oostenrijkse Michael Wolf wil overbrengen, maar ook het interieur laat de avond compleet tot zijn recht komen. Het interieur is minimalistisch en modern, maar dankzij de belichting en sfeer alsnog super gezellig. Het belang van gastvrijheid en de fijne omgeving is mede te danken aan Michael’s geboorteland Oostenrijk, waar gastronomie centraal staat.

Met een CV waar onder andere Sergio Herman’s Oud Sluis (drie sterren) en Vila Joya (twee sterren) op staan, weet je eigenlijk al dat het goed zit (en dát het inderdaad heel goed zit, daar komen we later op terug). Het restaurant zit daarnaast op een unieke locatie: een grote glazen ruimte die rust op een voormalige industriële spoorbrug uit 1920 – direct aan het water.

De keuken
Hoewel zeer verfijnd, is de keuken moeilijk in een hokje te plaatsen. Sommige gerechten doen Frans aan, andere een tikje Japans en we ontdekken zelfs hints naar de Zuid-Amerikaanse keuken, maar over het geheel zijn de smaken simpelweg zeer fris, licht en vooral perfect gebalanceerd in smaak. Denk aan prachtige tartaren – tijdens de lunch met een uitgebreide keuze uit vis, vlees en vega – maar ook foie gras met (granaat)appel, gebrande zeebaars met mosselen en Champagne, en gelakt lam met aioli en doperwten. In tegenstelling tot wat je zou kunnen denken, zijn de gerechten helemaal niet zo ‘moeilijk’ wanneer je er een hap van neemt. Michael Wolf kookt op verfijnde manier, zonder pretentieus te zijn.

Waar je je menu uiteraard à la carte kunt samenstellen, is er ook een Tijdelijke Expositie van door de chef uitgekozen gerechten en een tasting menu van vijftien gangen, genaamd Atelier. Vooral via het tasting menu probeert Michael te innoveren, om zo tot gerechten te kunnen komen die in zijn Galerij kunnen worden opgenomen.

Onze tips
+ De voorgerechten bestaan veelal uit (half)rauwe producten zoals ceviche en tartaar en dit is zeker een ideale start van je diner. Super fris en heerlijk licht. Zelf raden we vooral de starters met vis aan!
+ De kaart wisselt veel, maar mocht je geluk hebben dat de zalm bij de hoofdgerechten te vinden is, dan is dit zeker een aanrader. Super zacht!
+ Laat je adviseren over passende wijnen, of ga voor een arrangement. Met een prachtige wijnkaart is er altijd wel iets nieuws om te ontdekken.
+ Hou ruimte over voor een dessert! Wij besloten het chocoladedessert te nemen en dat was zeer zeker geen slechte keuze. Zeer rijk in smaken.

Eindoordeel
We kunnen niet alleen zeggen dat we de hele avond lang heerlijk gegeten hebben, maar dat we ook echt een totaalervaring hebben gehad. Mede dankzij de innovativiteit van de chef, voelde ons eigen diner ook als een innovatie en verrassing. De gerechten zijn heerlijk licht en fris, en ‘ondanks’ dat het er allemaal fantastisch en ietwat ingewikkeld uitziet, smaakt alles ook oprecht goed. Michael Wolf heeft natuurlijk een waanzinnige kennis opgedaan bij onder andere Oud Sluis en weet hierdoor precies wat hij wil. Wij kunnen nu al niet wachten om snel terug te gaan – zijn nieuwe tartaar-lunchformule klinkt immers óók super aanlokkelijk.

Website // Facebook
Westerdoksplein 20
1013 AZ Amsterdam

020 344 6428
[email protected]

Openingstijden lunch:
Maandag t/m zaterdag: 12:00 – 17:00

Openingstijden diner:
Maandag t/m zaterdag: 18:00 – 01:00

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: het perfect gebalanceerde Wolf Atelier
Sluiten