Renée
Renée Food 27 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

NSMBL Dining Hotspots: het verfijnde Jansz. in de Negen Straatjes

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: het recent geopende Jansz. in het centrum van Amsterdam.

Wie, wat, waar?
Het in 2016 geopende Jansz. bevindt zich op één van de mooiste plekjes van Amsterdam, midden in de Jordaan en in het prachtige Pulitzer Hotel. Alleen al voor het verfijnde maar toegankelijke interieur is Jansz. een bezoekje waard. De naam vindt zijn oorsprong bij de zeventiende-eeuwse ambachtsman Volkert Jansz; een man met een goed oog voor de fijnere dingen in het leven, die van mening was dat je pas echt van luxe kon genieten als het werd gedeeld. De filosofie van Jansz. sluit hier perfect bij aan. Ondanks de ligging is het restaurant gelukkig niet de zoveelste toeristen-hotspot, maar ook gewoon een fijne plek voor de Amsterdammer zelf.

De keuken
Onder leiding van de Amerikaanse chef Cassidy Hallman wordt comfort food in een geheel eigen en luxe jasje gegoten; je vindt hier geen cliché hotelgerechten, maar dishes als een duo van eend, kreeftravioli en miso-glazed kabeljauw – veelal met een Frans-Japans randje.

Onze tips
+ Start met de signature punch! Een ideale verfrissende start van je avond, die ons nostalgisch aan gesmolten waterijsjes liet denken.
+ De burrata is één van de klassiekers van Jansz. – en ja hoor, die was inderdaad erg lekker! Ondanks dat het om een burrata gaat, is het een fijn fris en licht gerecht om mee te beginnen.
+ Als fervent tonijnliefhebbers moesten we de tartaar van tonijn met een pikante marinade ook zeker even proberen en we werden niet teleurgesteld.
+ Gek op de Japanse keuken? Dan is de miso-gelakte kabeljauw toch wel onze grootste aanrader! Dit gerecht is perfect uitgebalanceerd en wordt geserveerd met een heerlijke bouillon van dashi.
+ Meer van gevogelte? Probeer dan eens het piepkuiken met Opperdoezer aardappelen. Absoluut een comforting dish.
+ Hoewel we eigenlijk al behoorlijk vol zaten na onze starter en het hoofdgerecht, zagen de desserts er te lekker uit om niet te proberen. En thank god dat we dat ook hebben gedaan. Eigenlijk is alles wel goed, maar de New York cheesecake met pistache-sorbet en chocolade cake met gezouten karamel waren beiden goddelijk – mocht je twijfelen.
+ Qua wijnen zit je bij Jansz. ook helemaal goed – laat je adviseren!

Eindoordeel
Jansz. is een heerlijke toevoeging aan Amsterdam – veel meer hoeven we er éigenlijk niet aan kwijt. De locatie kan niet veel beter, de gerechten worden duidelijk met veel aandacht bereid, de dranken zijn een mooie match en qua interieur zouden we er zelfs willen wonen. Hier komen we graag snel een keer terug!

Website // Instagram // Facebook
Reestraat 8
1016 DN Amsterdam

+31(0)20 5235 282
[email protected]

Openingstijden:
Zondag tot donderdag: 06:30 – 22:00
Vrijdag tot zaterdag: 06:30 – 23:00

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: het verfijnde Jansz. in de Negen Straatjes
Sluiten