Anne-Margreet
Anne-Margreet Food 24 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

NSMBL Dining Hotspots: het vernieuwde Thijs by Dikker & Thijs

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: het vernieuwde Thijs by Dikker & Thijs in Amsterdam.

Wie, wat, waar?
Dikker & Thijs is een waar begrip in Amsterdam. Het was het eerste restaurant dat de Franse keuken naar Nederland bracht en één van de eersten die een Michelinster ontving. Het restaurant verwierf veel bekendheid door haar authentieke Franse delicatessen, zoals oesters, kreeft en kaviaar. Maar tijden veranderen; na een succesvolle periode was Dikker & Thijs toe aan een frisse wind en werd in een eigentijds jasje gestoken. Het resultaat is Thijs by Dikker & Thijs, een fijne hotspot waar het stedelijke heden samenkomt met het rijke verleden. Nog steeds worden er gerechten geserveerd volgende authentieke Franse receptuur, maar ook die hebben een moderne opfrisser gekregen en worden bereid met lokale ingrediënten.

De keuken
De klassiekers zijn dus niet van de kaart geschrapt, maar hebben een moderne, Amsterdamse twist gekregen. Zo vind je er echte favorieten als steak tartaar, salade niçoise, bavette en oesters, maar ook hamburgers (jawel, mét Gruyère) en vegetarische ravioli. Dit maakt het menu toegankelijk voor iedereen die nieuw is in de Franse Keuken en een feest voor iedere doorgewinterde fan.

[full_width][/full_width]

Onze tips
+ De oesters zijn een specialiteit gebleven, neem er dus zeker een paar als starter! Thijs paart de oesters met speciaalbier, een heerlijke combinatie.
+ Ook de bavette staat hoog aangeschreven. Geserveerd met haricots verts en pommes frites is het één van de betere gerechten van de kaart.
+ De salade niçoise wordt bij Thijs geserveerd met verse tonijn in sesam en een gepocheerd eitje. Yum!
+ Thijs serveert een ‘vis van de dag’, in ons geval roodbaarsfilet met een heerlijke antiboise.
+ Fan van echte Franse stinkkaas? Bestel dan het kaasplankje met échte Franse kazen en gekarameliseerde olijven. Wedden dat je je even in Frankrijk waant?

Eindoordeel
Thijs by Dikker & Thijs is new and improved! Naast dat het eten buitengewoon lekker is, is het een fijne afwisseling in de Amsterdamse hotspot scene. De gerechten zijn authentiek, betaalbaar en de ruimte is een waar feestje om in te mogen dineren. En dan hebben we het nog niet eens over de wijnen gehad…

[full_width][/full_width]

Website // Facebook

Prinsengracht 438
1017 KE Amsterdam

020 625 0150
[email protected]

Openingstijden:
Zondag t/m donderdag: 10:00 – 00.00
Vrijdag & zaterdag: 10:00 – 01:00

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: het vernieuwde Thijs by Dikker & Thijs
Sluiten