Renée
Renée Food 21 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

NSMBL Dining Hotspots: leerrestaurant Le Début van Hotelschool The Hague

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Le Début in Amsterdam West.

Wie, wat, waar?
Le Début is in feite het oefenrestaurant van Hoge Hotelschool The Hague, maar doet niet onder voor het gemiddelde fine dining restaurant. Er staat een select aantal tafels zodat er voldoende service kan worden besteed aan iedere gast en het decor is bovengemiddeld. Enkel de paar meters na binnenkomst van het enorme gebouw herinneren je eraan dat je inderdaad op een school bent, maar dat vergeet je volkomen wanneer je aan je charmant belichtte tafel plaatsneemt.

De keuken
Het menu is gefocust op seizoensproducten die biologisch en lokaal worden geproduceerd. Er is altijd een seizoensmenu beschikbaar met mooie aanraders, echter kun je tevens à la carte bestellen. Ook aan de wijn is gedacht: zo wordt elke gang op de menukaart begeleid door een (uiteraard optionele) wijn en kan ook het personeel om raad worden gevraagd wat betreft deze combinaties. Er worden overigens geen standaardwijntjes geserveerd, zelfs een Limburgse wijn was in ons geval van de partij.

Onze tips
+ Vanwege de regionale keuken is het menu wisselend; wij raden aan voor het seizoensmenu te gaan zodat je voldoende favorieten uit de keuken kunt proberen.
+ Ga voor een bijpassend wijnarrangement om alle gerechten volledig tot hun recht te laten komen.
+ Mocht ie nog op de kaart staan: de langoustine is een aanrader.
+ Sluit zeker af met een kaasplankje! Dit wordt erg mooi gepresenteerd én voor je neus opgediend. Je mag helemaal zelf je kaasjes kiezen.

Eindoordeel
Met een mooi decor, persoonlijke aandacht en verse ingrediënten is een avond al snel geslaagd en dat was ook zeker het geval bij Le Début. Hoewel het restaurant misschien een tikje buiten het centrum ligt, is het zeker een ervaring om een keer bij deze hotelschool te gaan dineren. Natuurlijk zul je rekening moeten houden met enkele steekjes die kunnen vallen, het personeel is immers nog in opleiding, maar dit zullen zeker geen avond bepalende zaken zijn.

Website // Facebook
Jan Evertsenstraat 171
1057 BW Amsterdam

020 851 2900
[email protected]

Openingstijden (maandag – vrijdag):
Lunch: 12:00 – 14:00
Diner: 18:00 – 22:30 (aankomst tussen 18:00 – 18:30 gewenst)

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: leerrestaurant Le Début van Hotelschool The Hague
Sluiten