Anna
Anna Food 27 aug 2015

NSMBL Dining Hotspots: Lotti’s

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek ‘Dining Hotspots’ de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Lotti’s.

Wie, wat, waar?
Lotti’s mag dan nog niet heel lang open zijn, voor veel Amsterdammers is dit knusse restaurant al the place to be. Gevestigd in het nieuwe Hoxton hotel op de Herengracht kun je hier terecht voor de lekkerste Italiaanse gerechten met een vleugje Hollands. Zo staan er bijvoorbeeld gewoon bitterballen op het menu, en dat is altijd goed. Een van de grootste eye catchers is het open dak in het midden van de zitruimte: bij mooi weer echt een uitkomst. Plus geweldig daglicht voor al je selfies voor Instagram.

De keuken
Bij Lotti’s draait het allemaal om simpele gerechten die ook nog eens heel lekker zijn. En daar houden wij van. Naast de bekende klassiekers zoals steak tartare en caesar salade vind je op het menu ook een aantal onverwachte successen zoals de macaroni cheese (onze favoriet) en heel veel heerlijke groentes. Naast een heerlijk menu vonden wij vooral de sfeer en de bediening erg prettig. Je kunt zo lang blijven natafelen als je zelf wil en er heerst een positieve en fijne vibe die gedurende de dag alleen maar gezelliger wordt. Naast een hele fijne wijnkaart worden aan de bar ook heerlijke cocktails geschonken, dus zeker de moeite waard om ook daar even een kijkje te nemen.

Onze tips
+ Steak tartare: Altijd goed. Hier ook extra smeuïg en lekker voor als je tijdens de lunch een goede proteïne boost nodig hebt.
+ Grilled vegetables & mozzarella sandwich: Een klassieker en heel lekker vers.
+ Spaghetti, prawn & peas: Een fijne combi van een aantal van onze favoriete ingrediënten bij elkaar.
+ Macaroni & cheese: Erg machtig, maar super lekker voor de liefhebbers die wel een zwaardere lunch kunnen handelen.

Ons oordeel
Sinds de opening van Lotti’s moeten we toegeven dat we hier erg vaak te vinden zijn. Om te lunchen, om te vergaderen, om te relaxen, om een drankje te doen. Omdat de sfeer hier zo lekker ‘huiselijk’ is kun je er gewoon urenlang zitten en werken zonder dat iemand je lastig valt. Het eten is lekker, de gerechten zijn simpel zonder veel gedoe en het personeel is super vriendelijk. Dat mag ook weleens gezegd worden.

Website // Facebook
Herengracht 255
1016 BJ Amsterdam
+31 (0) 20 888 5500

Openingstijden:
Dagelijks: 07:00 – 01:00

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: Lotti’s
Sluiten