Sophie Witlox
Sophie Witlox Food 24 jul 2015

NSMBL Dining Hotspots: Lunchen bij Cannibale Royale Ruysdael

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek ‘Dining Hotspots’ de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Cannibale Royale Ruysdael.

Wie, wat, waar?

Misschien ken je Cannibale Royale wel als hét nachtcafé waar je na 12 uur je nog terecht kan om een bodem te leggen vóór een stapavond of als je cravings hebt ná het uitgaan. Sinds kort hebben de heren die achter deze topzaak zitten een nieuw filiaal geopend in een gemoedelijk stukje van De Pijp: aan de Ruysdaelkade. We hebben nieuws voor jullie: deze vestiging richt zich ook op brunch en lunch. En hoe eerder we kunnen aankloppen bij Cannibale, hoe beter!

De keuken
Als je denkt dat de brunch/lunchkaart voornamelijk bestaat uit granola en smoothies – think again. Er staan gewoon burgers en nacho’s op het menu met als extraatje een flink Amerikaans ontbijt dat bestaat uit eieren en hash browns – Amerikaanse rösti’s. Daar wordt menig feestbeest op een katerige zaterdag- of zondagmorgen natuurlijk erg blij van.
Ze schenken bij Cannibale voornamelijk (aandacht aan) bier. Ze doen niet aan 20 ingewikkelde gin-tonic’s of cocktails, omdat ze niet willen dat klanten te lang op hun drankje hoeven te wachten. En daar valt wat voor te zeggen.

Ook leuk: je kan bij je ontbijt ook breakfast beer bestellen. Onder het mom van take a hair of the dog that bit you.

We bestellen dé nacho’s met kip, waar je normaal gesproken tijdens de borrel met om ‘vecht’ – ja, zo lekker zijn ze! Deze worden geserveerd met huisgemaakte guacamole en salsa. Daarna delen we de ‘trots’ van Cannibale: Le Classique (180gr). Een burger met Engelse cheddar, gebakken uien en knapperige bacon. Deze is nagenoeg perfect. De bacon is knapperig, het vlees is goed (niet droog, goed op smaak) en dat in combinatie met heerlijk blaadje sla, frisse tomaat en augurk – epic.

Daarbij drinken we een Bloody Mary. Deze staat weliswaar niet op de kaart, maar daar draait de barman zijn hand niet voor om als je ‘m echt nodig hebt.

Onze tips

+ Of je hier nu ontbijt, luncht of dineert: Le classique mag je eigenlijk niet aan je voorbij laten gaan. Wij hebben zelden zo’n heerlijke burger gegeten.
+ Ze beschikken over een ruim terras, dus je kunt ook heerlijk buiten gaan schransen.
+ Wij waagden ons er maar niet aan, maar dat ontbijtbiertje schijnt dus echt te werken tegen een kater. Het proberen waard!

Ons oordeel

Bij Cannibale Royale Ruysdael snappen ze wat prijs-kwaliteit verhouding moet zijn. Je krijgt veel én goed voor relatief weinig geld. Een fantastische burger voor nog geen €9 is in Amsterdam niet duur, lieve mensen. Cannibale Royale Ruysdale is daarom de place-to-be als je van grote porties én van vleesch houdt!

Website // Facebook
Ruysdaelkade 149
+31 20 23 35 860

Openingstijden:

Maandag 10:00–01:00
Dinsdag 10:00–01:00
Woensdag 10:00–01:00
Donderdag 10:00–01:00
Vrijdag 10:00–03:00
Zaterdag 10:00–03:00
Zondag 10:00–01:00

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: Lunchen bij Cannibale Royale Ruysdael
Sluiten