Renée
Renée Food 22 jan 2016

NSMBL Dining Hotspots: Marokkaanse invloeden & frisse cocktails bij Bo Cinq

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Bo Cinq, vlakbij het Amsterdamse Leidseplein.

Wie, wat, waar?
Bo Cinq is al heel wat jaartjes een succesvolle hotspot in Amsterdam, sinds 2009 om precies te zijn, maar vergeet zichzelf echter niet van tijd tot tijd te vernieuwen. De huidige kaart bevat vele Arabische invloeden, met voldoende kleine gerechten om te proberen en het interieur is altijd gezellig en warm. Je kunt er buiten dineren ook ideaal een avondje cocktails doen, of beide combineren natuurlijk. Met het nieuwe menu waren we nog niet zo bekend, dus dat vroeg zeker om een bezoekje!

De keuken
Zoals gezegd staan Arabische smaken centraal, echter betekent dat zeker niet dat er alleen couscous, lam en mezze op de kaart staan. De gerechten zijn een versmelting tussen zo ongeveer alle keukens, denk daarbij bijvoorbeeld aan Frans-Marokkaans, maar ook Japanse, Nederlandse en Italiaanse invloeden. Alles is vrij krachtig van smaak; grootgebruikers van het AGV’tje zullen waarschijnlijk even moeten wennen. Verder staan er ook voldoende Marokkaanse klassiekers op de kaart, zoals de tajine (vis of vlees) en smaakmakers als harissa, saffraan en ras el hanout.

Onze tips
+ Neem een cocktail als aperitief! Wij gingen voor de ‘Bo 5 Fizz’ met o.a. Hendrick’s gin, komkommer, mint en bubbels en de ‘Honey Old Fashioned’ met o.a. Buffalo Trace bourbon, honing en bitters.
+ Hoewel we eigenlijk over alles te spreken zijn, raden we zeker aan om met vis te beginnen. Zo gingen wij voor de coquilles (met baby gems, bloemkool crème en witte chocolade), crispy zalm en Chermoula garnalen met spinazie en zeekraal. Vleesliefhebbers zouden voor de tortellini met eendenlever of gegrilde kwartel met cranberry jus kunnen gaan.

+ De heilbot zouden we graag als verplichting willen instellen voor de viseter. Deze komt in een prachtige ras el hanout curry met zoete aardappel, dupuy linzen en basilicum. Wat een smaaksensatie!
+ Liever een stuk vlees? Ga dan voor de biologische ossenhaas à la Marrakech, met kweepeer crème, groene asperges, pastinaak chips en gin saus.
+ Hoewel ze qua verzadigingsgevoel absoluut niet nodig waren, moesten we de huisgemaakte truffelfrietjes proberen. En ja hoor: dat was een goede zet.
+ De dessert kaart zag er geweldig uit, met onder andere een gezouten pecannoten caramel parfait en diverse kaasjes, maar die frietjes hadden we daarvoor toch écht moeten laten staan. Dan maar een cocktail, toch? Als toetje gingen we voor de Bo Mopolitan, met Grey Goose Orange, Cointreau, cranberry, limoen en frambozenpuree.

Eindoordeel
Bo Cinq is zo’n tent die simpelweg altijd goed is; of je nu met vriendinnen wilt bijkletsen of een romantisch avondje wilt plannen. De sfeer is top, de locatie heerlijk centraal, het eten om je vingers bij af te likken en de cocktails alleen al zijn een bezoekje waard. Een waardige plek in onze lijst hotspots.

Website // Facebook // Instagram
Prinsengracht 494
1017 KH Amsterdam

020 6220682
[email protected]

Openingstijden:
Maandag tot donderdag: 18:00 – 01:00
Vrijdag en zaterdag: 18:00 – 03:00
Zondag’s gesloten

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: Marokkaanse invloeden & frisse cocktails bij Bo Cinq
Sluiten