Vivian
Vivian Food 4 mrt 2016

NSMBL Dining Hotspots: Meat West in de Foodhallen

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Meat West in de Amsterdamse Foodhallen.

[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Wie, wat, waar?
De naam verklapt het al een beetje: bij Meat West kun je terecht voor al je sparerib-, entrecôte- en hamburger cravings. Met hun speciale grill-technieken en heerlijke combinaties van vlees en verse groenten is Meat West de place-to-eat in De Hallen in Amsterdam-West. Het is de ideale plek om je van de gezellige rumoer bij de indoor food markets te onttrekken, om in alle rust te genieten van een goed stuk vlees.

Want lekker tafelen, dat kun je hier zeker. De booths zijn enorm comfortabel, er staan heerlijke wijnen op de kaart en het interieur is om van te dromen. Meat West slaat de spijker op zijn kop met de perfecte kruising tussen chic en industrieel interieur. Het restaurant is ruimtelijk en strak ingericht en het gebruik van zwart en wit maakt het interieur stijlvol. De oude trambanen, die door het restaurant lopen en overigens in de W van het logo te zien zijn, nemen je mee terug naar de dagen waarin het gebouw nog een wagenloods voor trams was.

De keuken
Hoewel de menukaart vrij klein is, komen vleesliefhebbers niets tekort. Met eendenborst, spareribs, dry-aged ribeye en côte de boeuf op de kaart zijn wij méér dan gelukkig. Vegetariërs en viseters worden bij Meat West echter niet overgeslagen, want ook de pompoenrisotto, coquilles, zeebaars en kreeft mogen er wezen. Ga voor seizoensgroenten of boerenfriet met truffelmayonaise on the side.

Onze tips
+ Houd je ervan om verrast te worden? Ga dan zeker voor het drie- of viergangenmenu. Deze begon bij ons heerlijk met een amuse van gerookte biefstuk, aardpeer en ras el hanout popcorn. Daarna volgde een echte Meat West klassieker: de steak tartaar met miso mayonaise, huisgerookte eidooier in de schaal en truffelaardappel chips. To die for!
+ Meat West doet zijn naam zeker weten eer aan met de vleesgerechten. Als hoofdgerecht aten wij Baambrugs casgonne steak van de grill met gekarameliseerde uiencrême, rode uiencompôte en een jus van morilles.
+ Hoe vol je ook zit van het voor- en hoofdgerecht, de desserts wil je niet missen. Geen simpel bolletje slagroomijs, maar de meest verrassende combinaties. Van een cheesecake met huisgemaakte bros, stoofpeer, karamel en speculaas tot crème brûlee met roquefort, whiskey, suikerbrood en rucola. There’s always room for dessert, right?

Eindoordeel
Meat West is de perfecte plek om je van de drukte van de Foodhallen te onttrekken. Je kunt hier in alle rust genieten van het allerlekkerste vlees, de beste wijnen en overheerlijke desserts. Het industriële interieur en de oude trambanen geven het restaurant een onkenbare charme en dragen bij aan het stoere doch stijlvolle imago van Meat West.

Website // Facebook
Bellamyplein 51
1053 AT Amsterdam

020-2181776
[email protected]

Openingstijden:
Dinsdag en woensdag: 18:00 – 23:00
Donderdag t/m zaterdag: 18:00 – 24:00
Zondag: 17:30 – 23:00

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: Meat West in de Foodhallen
Sluiten