Vivian
Vivian Food 18 dec 2015

NSMBL Dining Hotspots: op wereldreis bij Bar Jackson Dubois

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Bar Jackson Dubois aan het Spui.

[full_width][/full_width]

Wie, wat, waar?
Middenin het centrum, pal naast de Kalverstraat, zit het gloednieuwe Bar Jackson Dubois. Het restaurant is pas sinds 7 oktober geopend, maar mag zich nu al een heuse hotspot noemen.

Van woensdag tot en met zondag wordt klokslag zes uur ’s avonds het welbekende Esprit Caffé omgetoverd tot het restaurant waar wijnmaker Jackson Dubois iedereen meeneemt op zijn culinaire reis door de wereld.

Zijn overtuiging is dat je een cultuur alleen kunt begrijpen door deze te proeven, en dat heeft hij tijdens zijn wereldreis dan ook zeker gedaan. Deze smaken heeft hij allemaal meegenomen naar Amsterdam, om iedereen kennis te laten maken met een grote variëteit aan gerechten die onze wereld te bieden heeft.

[full_width][/full_width]

[full_width][/full_width]

De keuken
Van een caesarsalade tot bao met pulled pork en van falafel tot een frikandel speciaal: de menukaart van Bar Jackson Dubois neemt je mee op een heuse reis door streetfood van over de hele wereld. Uit Suriname mag een portie roti niet ontbreken, Indonesië staat bekend om haar overheerlijke rijsttafel, Engeland kenmerkt zich door haar fish and chips en in Nederland draait het natuurlijk om de gefrituurde goedjes.

Omdat het allemaal streetfood-gerechten zijn, zijn het vrij kleine porties. Als volledige maaltijd kun je dan ook het best zo’n drie à vier losse gerechten bestellen. Dit is heel leuk, want je kunt dan van alles wat proberen. Wanneer je met iemand anders bent, kun je ook nog eens delen – zodat je nóg meer kunt proberen.

Ook als je niet zo’n enorme honger hebt, kun je dus terecht bij Bar Jackson Dubois. In plaats van drie of vier gerechtjes kun je het houden bij één of twee. Als je het bij twee gerechten zou moeten houden zijn de roti en de bao met pulled pork enorme aanraders.

[full_width][/full_width]

Onze tips
+ Ben je met meerdere personen, bestel dan zeker weten allemaal wat anders, zo kun je genieten van de hele kaart. Want geloof ons, deze menukaart wil je helemaal ontdekken.
+ De roti is onze absolute favoriet. De roti zelf is heerlijk smaakvol, zonder pittig te zijn. Ideaal voor ons, maar voor degenen die wel van spicy houden, serveert Bar Jackson Dubois er de échte sambal van Madame Jeanette bij. Pas wel op: deze sambal is érg pittig.
+ Als dessert kun je de plank niet misslaan met the American Threesome. Alleen al zodat je kunt zeggen dat je een Amerikaans trio hebt gehad in een restaurant. Maar dit toetje is misschien nóg wel beter dan seks. Dit roze trio bestaat uit een suikerspin, een champagne magnum en een donut.

[full_width][/full_width]

[full_width][/full_width]

Ons oordeel
Eventuele twijfels over zo’n grote afwisselende kaart werden meteen weggenomen toen we begonnen aan onze roti en springrolls. Het is duidelijk dat de kok deze internationale keuken goed onder de knie heeft. Alle gerechten zijn van de hoogste kwaliteit. Nog leuker is dat je hoofdgerecht niet uit één gerecht bestaat, maar dat je je volledige maaltijd zelf kunt samenstellen. Perfect als je van mix & matchen houdt.

[full_width][/full_width]

Website // Facebook
Spui 10
1012 WZ Amsterdam

+31646360044
[email protected]

Huidige openingstijden:
Woensdag en donderdag: 18:00 – 01:00
Vrijdag en zaterdag: 18:00 – 02:00
Zondag: 18:00 – 01:00

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: op wereldreis bij Bar Jackson Dubois
Sluiten