Renée
Renée Food 13 nov 2015

NSMBL Dining Hotspots: Panache in West

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek ‘Dining Hotspots’ de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Panache in Amsterdam West.

Wie, wat, waar?
Panache bevindt zich op één van de leukste plekjes van West, aan de minder bekende kant van de Ten Kate markt en om de hoek van de Kinkerstraat. Het restaurant is opgericht door goede vrienden die samen een oude marktopslag wisten om te toveren tot een (vrijwel direct populaire) bar en restaurant: ideaal voor een paar drankjes, maar ook super gezellig om een hele avond te tafelen.

Het restaurant is – gezien de inrichting en clientèle – zeker hip te noemen, maar dan wel op een erg eigen, originele en uitgesproken manier – dat laatste is dan ook waar het woord ‘panache’ voor staat. De inrichting is tegelijkertijd druk, gezellig en verfijnd; denk aan hoge plafonds, goudkleurige metalen tafels en prachtige houten wanden in combinatie met warm, bijna rood licht.

De keuken
De keuken focust zich erg op marktproducten en er worden enkel seizoensgebonden ingrediënten en duurzame vis en schelpdieren gebruikt. Panache is dan ook erg sterk wanneer het op vis aankomt, echter betekent dit niet dat je er als vleesliefhebber niets kunt eten; mooie biefstuk en kip van de grill staan ook op het menu. De visfanaat zal hier echter wel zegevieren! De gerechten worden op een houtskool grill voor je klaargemaakt en de smaken zijn fris en eenvoudig, met veel focus op het hoofdingrediënt. Extra fijn: alles op het menu is te delen.

Onze tips
+ Gek op oesters? Bij Panache zijn verschillende soorten te verkrijgen; begin je avond bijvoorbeeld met één oester van elk. Lekker in combinatie met bubbels.
+ Eigenlijk kunnen we alles wel aanraden, maar iets wat niet tijdens je diner mag ontbreken is Pulpo Haze: een prachtig, paars kunstwerkje van inktvis. Alleen al mooi om naar te kijken (maar ook net zo prettig om te eten).
+ Waar je in veel restaurants enkel een hele kreeft kunt bestellen, kun je bij Panache ook gewoon een halve bestellen voor een schappelijke prijs. Een frisse salade en frietjes erbij en je avond kan niet meer stuk.
+ Meer van de kleine schelpdieren? Ga dan voor de BBQ Shell Fish – ook ideaal om te delen.
+ Mocht het op de kaart staan, waag het dan niet om de Zucchini Fries niet te bestellen! De meest perfecte courgette-frietjes die we ooit hebben gehad.
+ De desserts zijn kunstwerkjes op zich, dus probeer wat ruimte over te houden (of deel er eentje). Wij gingen voor de cheesecake. Héérlijk in balans, zowel de smaken als de portie.

Eindoordeel
We kunnen weinig vuile woorden kwijt aan Panache, misschien wel geen. De sfeer is waanzinnig, het interieur is prachtig en het eten is puur. Dat de ingrediënten vers van de markt komen, dat proef je. In plaats van zware sauzen haalt Panache de kracht uit de vis (en vlees) zelf, wordt deze licht gegarneerd en kun je verder kiezen uit een aantal passende bijgerechten. Als visliefhebber moet je hier zeker een keer geweest zijn.

Website // Facebook
Ten Katestraat 117
1053 CC Amsterdam

020 2211736
[email protected]

Openingstijden:
Zondag tot donderdag: 17:00 – 01:00
Vrijdag en zaterdag: 17:00 – 03:00

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: Panache in West
Sluiten