Anne-Margreet
Anne-Margreet Food 12 aug 2016
Leestijd: 2 minuten

NSMBL Dining Hotspots: pannenkoeken van Mook Pancakes

Culinaire liefhebbers weten er alles van: zoveel restaurants om uit te proberen, en zo weinig tijd.

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Mook Pancakes in Amsterdam.

Wie, wat, waar?
Zouden pannenkoeken de nieuwe hamburger zijn? Als het aan Mook Pancakes ligt, zou het zomaar kunnen. Deze hotspot is nog niet zo lang geleden geopend en nu al een enorme hit. Bij Mook vind je pancakes van biologisch spelt- en havermeel met diverse toppings. Vergeet de traditionele Hollandse pannenkoek met stroop; ingrediënten als gerookte zalm, avocado, gegrilde groenten, geitenkaas en hummus zijn geen uitzondering op de kaart.

De keuken
Inmiddels begint het redelijk normaal te worden om de hele dag te kunnen brunchen, maar bij Mook kun je dus werkelijk de héle dag pancakes eten. De kaart bestaat uit een ruime selectie aan zoete en hartige variaties en er zijn ook een paar starters (diverse gevulde avocado’s) op te vinden. We kunnen bevestigen dat de stapels behóórlijk zijn, dus een lege maag is wel echt een pré.

Onze tips
+ Kiezen was moeilijk, maar uiteindelijk zijn we gegaan voor de twee bestsellers: de Mancake (bacon, cheddar, ui en maple syrup of BBQ saus) en de Blue Magic Deluxe (bosbes, aardbei, banaan, kokos en maple syrup). Laat je overigens niet van de wijs brengen door de naam, de Mancake is echt een aanrader, ook voor vrouwen.
+ Overigens zijn we wel nog super benieuwd naar de Vegalicious (hummus, avocado en verse groenten), de Pink Lady (gerookte zalm, creme fraiche en dille) en de Nutty by Nature (geitenkaas, dadels, honing en walnoten). Een volgend bezoekje zal moeten uitwijzen of deze nét zo lekker zijn.
+ Handig: voor bijna alle gerechten van de kaart kun je ook een glutenvrije optie bestellen.
+ Mook heeft lekkere slow juices die dagelijks vers bereid worden. Mocht je toch behoefte hebben aan iets sterkers, dan kun je er ook een mimosa van maken…
+ Degene die de gevulde avocado heeft uitgevonden moet echt een prijs krijgen. Hier bestel je ‘m met gerookte zalm, geitenkaas of hummus.

Ons oordeel
Pannenkoeken hoeven écht niet alleen voor het ontbijt gereserveerd te worden – hoewel we dat als Nederlanders eigenlijk al wisten – en Mook maakt dit nog eens extra goed waar met zowel zoete als hartige toppings. De pancakes zijn niet zo zwaar als je gewend bent en de combinaties zijn ook weer eens wat anders – op een zeer positieve manier. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om ook de rest te proberen!

Facebook // Instagram

De Clercqstraat 34
1052 NG Amsterdam

020 334 6995
[email protected]

Openingstijden:
Maandag t/m zondag: 09:00 – 21:00

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: pannenkoeken van Mook Pancakes
Sluiten