Sophie Witlox
Sophie Witlox Food 17 jul 2015

NSMBL Dining Hotspots: Paskamer in De Pijp

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek ‘Dining Hotspots’ de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Paskamer.

Wie, wat, waar?
In de schaduw van de Van Woustraat – in een wat rustiger stukje van De Pijp – is zo’n 10 weken geleden een nieuw eetcafé neergestreken. Een restaurant annex cocktailbar die de sfeer ademt van een chique kantine is misschien een betere omschrijving voor deze plek. Je kunt hier namelijk zowel uitstekend borrelen als relaxt tafelen en lunchen. Eigenlijk kan je hier de hele dag door terecht voor een hapje en een drankje.

De keuken
Je kunt bij de Paskamer zowel plaatsnemen aan lange tafels bij het raam als aan de wat kleinere, knusse tafeltjes als je met z’n tweetjes bent. Middenin het restaurant staat ook een wat hogere tafel waar je staand aan kunt borrelen. O, en dan ze hebben ook nog een ruim en zonnig terras. Op de kaart staat een hele rits gerechten om te delen (of niet) en het is allemaal redelijk fusion. De chef heeft zich zichtbaar laten inspireren door verschillende producten uit meerdere keukens en elk gerecht ziet er daarom spannend en verleidelijk uit. De gastheer vertelt ons dat hij de match tussen drank en spijs belangrijk vindt en dat het personeel met alle liefde de gasten daarover graag adviseert. De naam ‘Paskamer’ zou gebaseerd zijn op dit idee: het leveren van maatwerk in eten en drinken.

Wij trapten de avond af met een heerlijke cocktail: de Italian Inspiration’. Eén teugje en we waanden ons meteen onder een parasol, ergens aan de Bloemenrivièra. De eerste hapjes die wij daarbij aten waren ‘brood van Menno’ met gezouten boter, rillette van eend en avocado met het super lekkere Maldon zeezout (waar bijna elk gerecht mee op smaak is gebracht) gedroogde tomaat, limoen en olijfolie.

Als hoofd deelden we drie gerechtjes: Melanzane parmigiana, buikspek met hoisinsaus én zoete aardappelfrites met yoghurt, sinaasappel en komijn. De porties zijn trouwens perfect om met z’n tweeën te delen als je ongeveer 3 hapjes per gang bestelt.

Daarna kregen we iets heel speciaals voorgeschoteld. En hoe apart het ook klinkt – dit was een topper: een canelé met kippenlevercrème. Een canelé is een klein Frans cakeje gemaakt met banketbakkersroom. De combinatie hartig en zoet is in dit gerecht werkelijk fantastisch uitgevoerd.

Het feest hield echter niet op. We werden ook nog in de watten gelegd met een mousse-taartje van kalamansi – een soort citrusvrucht – met frambozencompote en een Espresso Martini.

Onze tips
+ Neem zoveel mogelijk verschillende hapjes! Er stond nog zo veel meer op de kaart dat we wilden proberen. En aangezien de porties niet al te groot zijn…
+ Laat je adviseren door Horace of iemand anders die op dat moment de rol van gastheer/-vrouw vervult. Ze weten bij Paskamer als geen ander welke drank past bij welk gerecht.
+ De cocktails zijn hier ook een must. Deze worden bereid door getalenteerde shakers en echt de moeite waard.
+ De favoriet(en) van de avond waren de voorgerechten en de canelé met kippenlever.
+ Pfoe. En dan nog het dessert. Deze vormde samen met de Espresso Martini de perfecte afsluiter van de avond.

Ons oordeel
Wij zijn onwijs blij dat we mede door Paskamer ook de wat rustigere stukjes van De Pijp leren kennen. In welke mood je ook bent, met wie of wanneer; het is knap dat zowel de sfeer als het eten en de drankkaart van de Paskamer zich leent voor elke gelegenheid. We werden trouwens buitengewoon gastvrij ontvangen en daar kunnen de (meeste) Amsterdamse horecagelegenheden nog een puntje aan zuigen.

Website // Facebook
Lutmastraat 132
020 362 7468
[email protected]

Paskamer is elke dag geopend van:
Maandag 16.00 – 01.00
Dinsdag t/m donderdag 12.00 – 01.00
Vrijdag t/m zaterdag 12.00 – 02.00
Zondag 12.00 – 0.00

Let op! Betalen kan uitsluitend met pin of creditcard en je kunt hier NIET reserveren.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: Paskamer in De Pijp
Sluiten