Vivian
Vivian Food 25 sep 2015

NSMBL Dining Hotspots: Plato Loco in Amsterdam-West

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Plato Loco aan de Rombout Hogerbeetsstraat in Amsterdam.

Wie, wat, waar?
“Klein, maar heel fijn”, was onze eerste gedachte toen we Plato Loco binnenstapten. Hoewel het aantal vierkante meters niet zo groot is, wordt dat meer dan gecompenseerd door de gemoedelijke sfeer die binnen hangt. Bij binnenkomst word je met een brede lach en een praatje verwelkomd door eigenaresses Monica en Magda.

Zij merkten dat er weinig Caribische restaurants in de omgeving waren en besloten er zelf een op te richten. En wat zijn wij blij dat ze dat gedaan hebben! Met een mix van vlees, vis en vegetarisch is hun menukaart net zo te omschrijven als het restaurant zelf: klein, maar heel fijn.

Het interieur is de juiste mix van tropical en hip, mede door de huispapegaai die op de bar leeft – maak je geen zorgen, hij is niet echt. Bij een warme dag kun je plaatsnemen op het terras, waar je de zon ’s avonds mooi onder kunt zien gaan. Na het eten blijven hangen is geen enkel probleem. Sterker nog: blijf gerust tot in de late uurtjes voor een extra drankje en misschien een dansje! Er staat niet voor niets ‘Eat, Drink, Bachata’ op het raam.

De keuken
Ondanks een kleine menukaart die elke twee weken verandert heeft Plato Loco tóch voor ieder wat wils. Vegetariërs, vlees- en visliefhebbers, iedereen kan hier terecht. Kan het jou niet pittig genoeg zijn? Dan kun je hier je hart ophalen met Plato Loco’s hot salsa, chimi churri en mangosalsa. Probeer als voorgerecht vooral de Plato Loco mix voor twee personen: bakkeljauwkroketten, kippenvleugels en empanadas. Grote aanraders zijn de Jamaican jerk chicken en de gepureerde banaan met callaloo. En natuurlijk mag flan, een van de beroemdste desserts van het Caribisch gebied, niet ontbreken op Plato Loco’s kaart.

Alle gerechten van Plato Loco worden iedere dag vers bereid en zijn van de hoogste kwaliteit. Door iedere twee weken van menukaart te veranderen wil Plato Loco zijn gasten meenemen op een ontdekkingsreis door de Caribische keuken. Zelfs als je een vrij traditionele eter bent zul je een tripje naar dit tropische restaurant willen nemen.

Onze tips
+ Neem als voorgerecht de Plato Loco mix om te delen. Zo proef je allerlei lekkers, zonder direct al vol te zitten voor je aan het hoofdgerecht begint. De empanadas wil je zeker niet missen, die zijn to die for!
+ Ben je met z’n tweeën, neem dan zeker niet allebei hetzelfde. De hoofdgerechten zijn heel goed te delen, zodat je zoveel mogelijk van de menukaart kunt proeven. Aanraders zijn zeker weten de Jamaican jerk chicken, Cubaans rundvlees, okra en de gepureerde banaan met callaloo.
+ Om je helemaal in het Caribisch gebied te wanen moet je zeker weten flan als dessert bestellen. Zelfs als je vol zit: je zal ruimte willen vrijmaken voor deze smaaksensatie, trust us!

Ons oordeel
Als een van de weinige Caribische restaurants waren onze verwachtingen van Plato Loco hoog gespannen. Maar man, wat heeft het restaurant daar aan voldaan. Van de prettige sfeer tot aan de heerlijke gerechten, dit is een aanrader voor iedereen!

Facebook // Instagram
Rombout Hogerbeetsstraat 29
1052 VN Amsterdam
020 358 5047
[email protected]

Huidige openingstijden
Woensdag en donderdag: 17:00 – 01:00
Vrijdag en zaterdag: 17:00 – 03:00
Zondag: 17:00 – 01:00

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: Plato Loco in Amsterdam-West
Sluiten