Anne-Margreet
Anne-Margreet Food 8 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

NSMBL Dining Hotspots: Pop-up restaurant Gustafson

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Pop-up restaurant Gustafson bij de Westergasfabriek in Amsterdam.

Wie, wat, waar?

Deze tijdelijk geopende hotspot brengt naar eigen zeggen al het goede van urban lifestyle bij elkaar. Gedurende 12 maanden kun je je er laten inspireren door design, kunst, evenementen en cultuur. Het motto van dit kleurrijke pop-up restaurant is dan ook ‘create, meet, eat, drink and relax, life is good!’. Er valt altijd wel iets nieuws te beleven, te zien of te proeven. Naast dat je er de hele week terecht kunt voor een lekker ontbijt, stevige lunch, fijne borrel of goed diner worden er namelijk een tal van activiteiten georganiseerd.

De keuken

Met menu van Gustafson is divers en de opties legio. Onder het mom van shared dining bestaat het uit verschillende kleinere gerechtjes die gezamenlijk te bestellen en te delen zijn. Je vindt er klasiekers als fish and chips, maar ook tartaar van zalm, hartige taart, pulled porc, salade van vergeten groente en sushi. Dat ze van alle markten thuis zijn bij Gustafson blijkt ook uit de ruimte lunch-, borrel- en cocktailkaart. Ook hier gaan klassiekers als een bloody mary en een cosmopolitan hand in hand met een dark ‘n stormy en een pinky rose special. Net zoals op de locatie zelf gaan ook op de kaart oud en nieuw hand in hand.

Onze tips

+ De crunchy sushi is onze favoriet en is het perfecte bite size gerechtje om mee te beginnen.
+ Ook de vegetarische burrata met tabouleh en rode biet is een echte aanrader. Voor vega’s is er voldoende keus bij Gustafson.
+ Wij zijn helemaal weg van de dessert kaart: chocolade cake, limoncello taart, kom maar door!
+ Naast eten in het restaurant, biedt Gustafson ook de mogelijkheid om eten mee te nemen of catering in het park te ontvangen. Leuk voor in de zomer!
+ De huisgemaakte limonade’s zijn heerlijk en een fijne en gezonde dorstlesser.
+ Houd de agenda goed in de gaten! Gustafson organiseert vaak leuke evenementen met live muziek zoals Friday Afternoon Jazz en optredens van singer-songwriters.

[full_width][/full_width]

Eindoordeel

Gustafson is een plek waar je alle kanten mee op kunt. Stop er na een rondje Westergaspark voor een verfrissende smoothie, ga langs voor een verrukkelijk kopje koffie of plof met een biertje op het ‘zonnigste terras van de Westergas’. Het is een inspirerende plek waar altijd wat te beleven valt en een unieke toevoeging aan het Westergasterrein. Wij komen van de zomer zeker nog eens terug met een picknickmand!

Website // Facebook

Haarlemmerweg 8a
1014BE Amsterdam

020 3038893
[email protected]

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag: 17.00 – 22.00
Zaterdag: 11:00 – 22:00
Zondag: 11:00 – 18:00

Open tot 30 september 2016

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: Pop-up restaurant Gustafson
Sluiten