Anne-Margreet
Anne-Margreet Food 10 jun 2016

NSMBL Dining Hotspots: restaurant Badhu in een voormalig badhuis in Utrecht

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: restaurant Badhu, even buiten het centrum van Utrecht.

Wie, wat, waar?
Zoals de naam al doet vermoeden, is restaurant Badhu gevestigd in een voormalig badhuis. Wanneer je dit prachtige pand binnenkomt, waan je je haast in een authentiek theehuis of hammam. Oosterse en vintage elementen vormen samen één eclectisch geheel, dat zich uitstrekt zover het oog reikt – van de Oosters geïnspireerde wijnglazen tot aan de stijlvolle hotelkamers. Bij dit duizend-en-één-nacht restaurant kun je namelijk niet alleen héél lekker eten, maar daarna kun je er ook volledig in stijl de nacht doorbrengen.

[full_width][/full_width]

De keuken
De menukaart wisselt regelmatig, maar bestaat altijd uit een mix van Oosterse en Mediterraanse gerechten. Het idee is dat je bij Badhu ‘alle smaken van rond de Middellandse zee kunt proeven’, dus Italiaanse, Spaanse en Marokkaanse invloeden zijn de menukaart niet vreemd. De gerechtjes zijn bedoeld om te delen en gemiddeld bestel je er ongeveer drie per persoon. Veel gerechten zijn vegetarisch, en anders wordt er gekookt met weidevlees en duurzaam gevangen vis.

Onze tips
+ De gerookte haloumi met geroosterde pompoen, gepofte rode biet, hazelnoten en vijgensaus! Haloumi is sowieso al een grote favoriet, maar deze gerookte variant is echt onovertroffen.
+ De rundvleestajine met couscous was op voordat we er erg in hadden. Zeker een aanrader dus! Voor vegetariërs staat er ook een overheerlijke curry met lentegroenten op de kaart.
+ Heerlijk voor bij de borrel én het diner: in broodkorst gebakken risottoballetjes met spinata romana en basilicumdip. Yum!
+ Spice things up met de pittige rode linzensoep. Soepliefhebbers moeten die zeker geprobeerd hebben.
+ Ook de hartige taartjes met zoete aardappel, rode biet, quinoa en geitenkaas zijn een must-try. Gelukkig kun je naar hartenlust bestellen, want kiezen is moeilijk.
+ Ons favoriete dessert is de trifle hangop met rabarber, amandelkoek-crunch en gepofte quinoa. Maar ook de chocolade-bieten brownie met red hot chili coulis en rozenblaadjes is een ware smaaksensatie.

Eindoordeel
Badhu is een plek waar veel verschillende smaken samenkomen en daar houden we van! Daarnaast maakt het smaakvolle interieur de ervaring helemaal af. Het concept van shared dining maakt het de perfecte plek voor een gezellige girls night of romantische date. Omdat er zowel vegetarische-, als vlees- en visgerechten op de kaart staan, is er voor iedereen wat wils. Het eten is er goed en de gerechten zijn de perfecte combinatie tussen culinair en comfort food.

[full_width][/full_width]

Website // Facebook

Willem van Noortplein 19
3514 GK Utrecht

030 272 0444
[email protected]

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 08:30 – 23:30
Zaterdag & zondag: 09:30 – 23:30

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: restaurant Badhu in een voormalig badhuis in Utrecht
Sluiten