Renée
Renée Food 11 dec 2015
Leestijd: 3 minuten

NSMBL Dining Hotspots: Restaurant C aan de Wibautstraat

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek ‘Dining Hotspots’ de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: C, kort voor Celsius, in Amsterdam Oost.

Wie, wat, waar?
C is gevestigd in het voormalige Baut, maar dan wel in een compleet nieuw jasje. Nadat de deuren van pop-up restaurant Baut afgelopen maart sloten, heeft het restaurant een enorme makeover gehad en opende C in oktober 2015. Het interieur is industrieel, maar daarmee absoluut niet ongezellig; aan alle details is gedacht.

Dankzij het gebruik van houten stoelen en tafels, vele warme designlampen en een prachtige, organisch vloeiende bank zul je je hier direct thuis voelen. Vooral de bar is een echte eyecatcher. Naast de ‘zithoek’ en de intieme houten tafeltjes, kun je ook een plek innemen direct aan de open keuken in het midden van de ruimte – vooral voor de echte culinaire liefhebber is dit een aanrader.

De keuken
De keuken is, zoals de naam al aangeeft, gebaseerd op temperaturen. Bij C draait het niet om simpelweg warm en koud eten, maar is er op de kaart alles gecategoriseerd van -20 tot 200 graden. Deze categorieën zijn: ‘rauw en koud’, ‘lage temperaturen’, ‘stoom en kook’ en ‘grill, plancha en tempura’. Je diner kun je op deze manier zelf samenstellen, echter kun je ook kiezen voor een verrassing van de chef, op basis van 4, 5 of 6 gangen. Dit laatste is waar wij voor gingen.

Qua ingrediënten is er een mooie balans tussen vlees en vis; voor vegetariërs zijn er enkele opties, al is deze selectie wel echt miniem (niet aan te raden). De gerechten zelf zijn puur van smaak en alle ingrediënten krijgen hun eigen plekje op het bord, er wordt niet gewerkt met overheersende sauzen of afleidende details.

Onze tips
+ Er zijn geen ‘slechte plekken’ bij C, maar de bar rondom de keuken kunnen we zeker aanraden, mocht je met z’n tweeën zijn. Groepen kunnen echter weer perfect op de bank terecht.
+ Begin je avond met een cocktail, bijvoorbeeld de eigen ‘Vitamin C’ met onder andere KetelOne, Green Sencha thee, framboos en eiwit.
+ Ceviche is altijd een goede, frisse starter en dit geldt ook voor de makreel met kruidengranite van C. Voor de vleesliefhebber is er ook steak tartare, klassiek geserveerd met een eidooier.
+ De zalm teriyaki mag echt niet ontbreken in je diner! Deze wordt op een lage temperatuur gedurende lange tijd gegaard, waardoor het voor het oog misschien lijkt alsof de zalm nog gaar is, maar deze juist prachtig gaar en zijdezacht is geworden.
+ Gek op varken en Aziatische smaken? Ga dan zeker voor de buikspek met hoisin.
+ Houd ook wat ruimte over voor de desserts, deze zijn namelijk niet alleen heel prettig om naar te kijken maar ook een fantastische afsluiter van de avond (zie vooral dit pareltje hieronder).
+ Voor de wijnliefhebber raden we aan voor een arrangement te gaan, hier hebben we zelf erg van genoten.

Eindoordeel
Zelfs in het grote aanbod wat Amsterdam al heeft op het gebied van restaurants, is C absoluut een welkome en vernieuwende toevoeging. De service is persoonlijk, de kaart is van compact formaat, het eten wordt op een interessante manier (en voor je neus) bereid en eigenlijk is enkel het interieur al een kijkje waard (again: die bar!). Geschikt voor een snelle hap is het niet; restaurant C is er eentje die je wel wilt plannen. Hier zit je namelijk makkelijk tot sluit.

Website // Facebook
Wibautstraat 125
1091GL Amsterdam

020 210 3011
[email protected]

Openingstijden:
Zondag tot donderdag: 10:00 – 01:00
Vrijdag en zaterdag: 10:00 – 03:00

Fotografie: Anjali Ram, Jan Bartelsman, NSMBL

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: Restaurant C aan de Wibautstraat
Sluiten