Renée
Renée Food 23 feb 2016

NSMBL Dining Hotspots: Restaurant du Palais Royal, in hartje Parijs

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Restaurant du Palais Royal, in hartje Parijs.

Wie, wat, waar?
Dit chique, culinaire restaurant ligt ietwat verscholen om een mooi hofje heen, met een ligging midden in het centrum van Parijs. Volgens TripAdvisor zit het bij de top 15 restaurants van Parijs (met een totaal van zo’n 14.000 locaties is dat zeker bijzonder) en dat ook nog eens zonder ster. Voldoende reden om het zelf eens te ervaren! De keuken, onder leiding van de jonge Griekse chef Philip Chronopoulos, kookt op een hoogstaand niveau, wat zich natuurlijk wel vertaalt in de prijzen. Restaurant du Palais Royal is er dus wel eentje die je wilt plannen, en zich bijvoorbeeld goed uit als locatie voor een romantisch diner voor twee of een speciale gelegenheid. De inrichting is modern en rustig en komt vooral ’s avonds bij kaarslicht tot z’n recht, echter heeft het restaurant in de zomerperiode ook een aanlokkelijk terras.

De keuken
De menukaart doet modern Frans-mediterraan aan, met een focus op verse ingrediënten en lichte, frisse smaken, echter ontbreken de typisch Franse bereidingen met room en boter ook zeker niet. De chef gaat duidelijk creatief met zijn producten om en zoekt naar nieuwe manieren en smaakcombinaties om deze te bereiden. Zo staat er tussen de kleine selectie voorgerechten octopus met rode peper en gekarameliseerde aardappel, maar ook bief ravioli met een foie gras roomsaus en een vegetarisch taartje met verse kruiden, candied kastanje en groentesap. De hoofdgerechten zijn een mix van witvis en schaaldieren en zeer eigen vleescombinaties; denk aan kabeljauw en coquilles, maar ook eendenborst en crispy kalfszwezerik. Vegetarische gerechten ontbreken van de menukaart op een uitzondering na – dit zou je even van tevoren na kunnen vragen.

Onze tips
+ Op aanraden van onze (zeer nette) gastheer voor de avond startten we met de octopus: inderdaad een goede keuze! De gekarameliseerde aardappel lag miniem op het bord waardoor de eerste gang licht genoeg bleef en de rode peper zorgde voor de nodige pit. De octopus zelf was alles behalve taai en zeer smaakvol.
+ Ook de bief ravioli was top; deze was net iets meer vullend (het blijft immers ravioli) maar een aanrader voor de vleesliefhebber. Een volle, romige smaak en erg aanlokkelijk gepresenteerd.
+ Wanneer er coquilles op een kaart staan, telt voor ons weinig anders… Ook deze coquilles als hoofdgerecht waren perfect zacht bereid en lagen ruim verspreid over het bord, in combinatie met witte truffel en een friszachte witte wijnsaus.
+ Wat betreft het dessert kan je moeilijk een verkeerde keuze maken: zo gingen wij voor het kaasplankje (een ideale, niet al te grote portie) en de gepocheerde peer met een waanzinnige notenboter, walnootijs en friszoete, geglaceerde yoghurt mousse.
+ Laat je adviseren door de sommelier en ga bij voorkeur voor een wisselende wijn per gang, om alle gerechten volledig tot hun recht te laten komen.
+ Haal een mooi jurkje uit de kast.

Eindoordeel
Restaurant du Palais Royal is er eentje die tegen een ster aanhikt, met een uitgesproken kaart met voor vrijwel iedere carnivoor en piscivoor wat wils. Het is logischerwijs niet het soort restaurant waar je ’s avonds ‘eventjes’ naartoe gaat, maar eentje die je een weekje vooruit wilt plannen. Je metgezel en het eten staan centraal, niet de tierelantijntjes hieromheen, en het team staat voor je klaar om je de perfecte service te bieden. De locatie is uniek – we kunnen zelf niet wachten om hier in de zomer op het populaire terras plaats te nemen – en het eten overduidelijk vers!

Website // Facebook
110 Galerie de Valois (of voor taxi’s: 41 Rue de Valois)
75001 Paris

+33 (0)1 4020 0027
[email protected]

Openingstijden (dinsdag t/m zaterdag)
Lunch: 12:00 – 14:30
Diner: 19:00 – 22:30

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: Restaurant du Palais Royal, in hartje Parijs
Sluiten