Sharon
Sharon Food 18 sep 2015

NSMBL Dining Hotspots: Rooster Amsterdam

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Rooster.

Wie, wat, waar?
Rooster is pas drie maanden open, maar het voelt alsof het restaurant er altijd al heeft gezeten. Met een plekje aan de Wittenkade kijk je mooi uit op het water. Het is dan ook zeker een must om in de zomer een keer het terras te vergezellen! Eenmaal binnen ziet het er gezellig uit en hangt er een fijne sfeer. Je kunt bij Rooster niet alleen terecht voor lunch en diner, er is ook een breed assortiment aan lekkere snacks: van garnalenkroketten tot nacho’s met guacamole.

De keuken
Op de kaart is een ruime variatie aan gerechten te vinden. Je hebt de welbekende Rooster Burger; hiervan is ook een vega variant! Naast vlees zoals steak en ossenhaas is er voor de visliefhebbers voldoende te bestellen en staan er ook betaalbare gerechten op het menu. Kun je wel een beetje advies gebruiken bij het bestellen van een wijntje? Het personeel helpt je graag bij het uitkiezen.

Onze tips
+ Deel het voorgerecht zodat je nog genoeg plek hebt voor het hoofdgerecht! Dit is behoorlijk riant en het is natuurlijk super zonde om al dat lekkere eten te moeten laten staan.
+ We zijn zelf groot fan van de Rooster Burger. Hij is misschien wat onhandig om te eten, maar het is het is zeker waard! De frietjes die erbij worden geserveerd zijn ook goddelijk.
+ Sinds kort op de kaart: cheesecake. Deze moet je proberen, want wij vinden het één van de beste die we hebben geproefd (en dat zijn er nogal wat)!

Ons oordeel
Door de huiselijke sfeer voel je je bij Rooster gelijk welkom en zul je zeker weten een gezellige avond hebben. Het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam, daar werden we heel blij van. Ook niet geheel onbelangrijk: het eten is lekker, wordt op een leuke manier geserveerd en er staat voor iedereen wel wat lekkers op de kaart.

Website // Facebook
De Wittenkade 190II
1051 AP Amsterdam
020 400 3341
[email protected]

Huidige openingstijden
Dinsdag-zondag: 11:00-0:30 (gesloten op maandag)

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: Rooster Amsterdam
Sluiten