Laura Gommans
Laura Gommans Food 8 apr 2015

NSMBL Dining Hotspots: Satatouille in de Jordaan

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek ‘Dining Hotspots’ de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Satatouille in de Amsterdamse Jordaan.

Wie, wat, waar?
Satatouille is, zoals de naam misschien al doet vermoeden, een concept rondom saté. Het restaurant werd enkele weken geleden geopend op Prinsenstraat 10 in de Jordaan. Onze interesse werd gewekt door dit leuke concept, want wie houdt er nou niet van om met je handen te eten? Daarom brachten we Satatouille een bezoekje en deden ons tegoed aan enkele van de 12 (!) verschillende saté-varianten en andere highlights van de kaart.

De keuken
Het menu is, zoals de eigenaar ons vertelt, bewust een enorme ratjetoe. Een greep uit het gevarieerde aanbod: ceviche (Centraal-Amerikaans), beef tataki (Japans), tom kha kai (Thais), lasagne cupcakes (Italiaans), maar ook gewoon je vertrouwde portie bitterballen. Dat is misschien wat verwarrend, maar het belangrijkste is dat alles wat op de kaart staat, enorm goed op smaak is.

En dan is er natuurlijk het belangrijkste: de 12 verschillende soorten saté. Van de classic kipsaté tot aan vis, bief, varkensvlees, falafel, garnalen, courgette… Je kan het zo gek niet bedenken of bij Satatouille rijgen ze het aan een stokje en krijg je overal een eigen sausje bij. Je kan alle satés bestellen in halve (4 stokjes) of hele porties (8 stokjes), de prijzen liggen tussen de 6 en 11 euro voor een halve portie, of je neemt een samengesteld menu waarbij je alles kan proeven.

Onze tips
+ Old Fashioned Statement // de klassieke kipsaté met pindasaus klinkt enorm burgerlijk, maar hij is zó belachelijk mals en heerlijk gegrild dat we voor een tweede ronde gingen.
+ Beef Tataki // Met ponzu en knoflookchips. Dit voorgerecht zou niet misstaan in een restaurant in een veel hogere prijsklasse. Stay clear van deze als je een date hebt, tenzij jullie allebei kunnen accepteren dat je forever een knoflook-walm gaat hebben.
+ Ceviche // Van zeebaars met yuzu-dressing en citrusvruchten. Een fris en licht voorgerecht, goede en origineel gecombineerde smaken.
+ Tom Kha Kai // We zijn bij NSMBL nogal een stel Tom Kha Kai-puristen en we zijn tot nu toe alleen tevreden geweest als we ‘m bij de Thai halen. Maar deze was verrassend lekker, zeker een aanrader!
+ Coconut Curry Coma // Gefrituurde witvis met een kerrie-kokos sausje en krokante kokoskorst. Yum!
+ Marshmallow Poppy // Het toetje komt natuurlijk ook aan een stokje geregen. Een marshmallow gedoopt in een heerlijke chocoladesaus met Cointreau.

Ons oordeel
Een gezellige plek om met een groepje vrienden door te halen. Niet te fancy, maar héérlijk eten in een sfeervolle omgeving. Het tapas-achtige concept is leuk, er valt van alles te proeven en de porties zijn perfect om te delen. Leuk voor de satéliefhebber die eens iets anders wil proberen, maar ook de culinaire kenner zit hier lekker op z’n plek.

Website // Facebook
Prinsenstraat 10, Amsterdam
020 362 1340
Huidige openingstijden (april 2015): 16:00-22:30

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: Satatouille in de Jordaan
Sluiten