Anne-Margreet
Anne-Margreet Food 22 jul 2016
Leestijd: 3 minuten

NSMBL Dining Hotspots: Simple. in het Museumkwartier in Utrecht

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Simple. in het Museumkwartier Utrecht.

[full_width][/full_width]

Wie, wat, waar?
Restaurant Simple. is eigenlijk alles behalve wat de naam doet vermoeden. Dit stijlvolle restaurant gelegen op loopafstand van Ledig Erf is namelijk totaal niet simpel te noemen. Het zoekt de grens op tussen fine en casual dining waardoor er een fijne, ongedwongen sfeer hangt. Het moderne interieur is een feestje voor het oog en de met tafellinnen bedekte tafeltjes maken het geheel compleet.

De keuken
Het enige wat er simpel is, is het maken van een keuze van de menukaart. Iedere maand wordt er namelijk een nieuw menu samengesteld bestaande uit drie, vier of vijf gangen. En die wil je namelijk allemaal, simple as that. De gerechtjes worden gebaseerd op wat er in het seizoen te verkrijgen is en daarnaast staat verteerbaarheid centraal. Je gaat er dus met een voldaan, maar niet overvol gevoel naar huis. En dat is maar goed ook, want proeven wil je alles. Trust us.

Ons menu bestond uit een entree van makreel met komkommer, meiknol, haringkuit en rettich. Maar liefst twee tussengerechten; een gamba met een saus van sinaasappel en saffraan en heekfilet met parpadum, bottarga, asperge en groene appel. Vervolgens een hoofdgerecht bestaande uit eendenborstfilet, gebakken polenta, lente ui, spitskool en jus met five spices. En als kers op de taart kregen we een dessert met frangipane (Italiaans cakeje) met merengue, verse kersen en praline van amandel en een kaasplankje toe. Om te smullen.

[full_width][/full_width]

Onze tips
+ Wijn! Als je all out wil gaan moet je echt het bijpassende wijnarrangement nemen. Alle wijnen zijn namelijk perfect op de gerechtjes afgestemd en dat is altijd beter dan de standaard witte huiswijn.
+ Omdat het menu iedere maand verandert willen we je vooral meegeven om zoveel mogelijk te proberen. Bekijk van tevoren wel even het menu om te checken of je alles lust. Overigens kun je het ook aangeven als je ergens niet van houdt, dan wordt daar rekening mee gehouden.
+ Doe je het even wat rustiger aan? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor het betaalbaardere driegangenmenu. De porties worden dan wat groter gemaakt, wat heel fijn is.
+ Het dessert en het kaasplankje zijn heel goed te delen. Dit kunnen we je zeker aanraden als je van echt goede (lees: stinkende) kaasjes houdt. Because boy, they’re strong…

Ons oordeel
Van de gerechtjes die Simple. serveert worden wij – en waarschijnlijk iedere foodie met ons – heel erg blij. Ieder hapje is een soort avontuur, maar is niet alleen voor fijnproevers weggelegd. Doordat je zelf het aantal gangen kunt bepalen, komt er een heel gevarieerd publiek. Sjiek dineren kan er zeker, maar ook voor een casual hapje eten is het de uitgelezen plek. Hoewel we vinden dat de naam het restaurant niet helemaal eer aan doet, is ons oordeel niet gecompliceerd: wij zijn fan!

Website // Facebook

Lange Nieuwstraat 88
3512 PM Utrecht

030 4004050
[email protected]

Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag: 18:30 – 23:30

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: Simple. in het Museumkwartier in Utrecht
Sluiten