Laura Gommans
Laura Gommans Food 19 jun 2015

NSMBL Dining Hotspots: Smokin’ Barrels

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek ‘Dining Hotspots’ de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Smokin’ Barrels in Amsterdam Oost.

Wie, wat, waar?
In de buurt van het Oosterpark, op het Beukenplein, vinden we Smokin’ Barrels. Een tent met een awesome naam en bijbehorend eten. Hier kun je terecht voor een fikse maaltijd zonder pretenties. Smokin’ Barrels staat in Amsterdam bekend om z’n surf and turf; een stuk vlees in combinatie met kreeft. Ook hebben ze hier een fantastische selectie aan speciaalbieren. Toen we deze omschrijving hoorden, moesten we hier natuurlijk snel even langsgaan.

De keuken
Het menu opent met een fantastische selectie aan burgers, waar we bij NSMBL natuurlijk helemaal wild van worden. Zoals je van een tent die Smokin’ Barrels heet zou verwachten, is er een flinke selectie aan vlees: piepkuiken (aww), spare ribs, rib eye en verschillende soorten steaks. Bij de grote stukken vlees en kreeft worden de lichtelijk seksistische termen fo’ the ladies en fo’ the men gehanteerd, die wel aangepast mogen worden nadat wij met onze monsterachtige eetlust zijn aangeschoven.

Ook als je niet de aanleg hebt om te kanen als beer die zich klaarmaakt voor z’n winterslaap ben je hier welkom. Er zijn namelijk ook gewoon salades en snacks.

Onze tips
+ Ga sowieso voor een Surf ‘n Turf! De Burger, Poissin and Lobster is perfect om met z’n tweeën te delen. Je krijgt er een plateautje bij met sausjes en salades.
+ Niet zulke grote trek? De Smokin’ Barrels burger is om te huilen zo lekker, met een brioche-broodje, pancetta en heerlijke saus.
+ Ook bij de borrel is er genoeg lekkers. Wij vielen voor de Dirty Duck Springrolls, maar je hebt genoeg bijzondere keuzes zoals groentechips en pickled hotdogs. Maar ach, ze hebben ook gewoon bitterballen.
+ Er staat een burger op het menu die de Ari Gold heet (lekker decadent met eendenlever en truffel), wat Smokin’ Barrels tot een soort Mekka voor Entourage-fans maakt.
+ De desserts! Oh lord! We gingen voor de chocolademousse met bourbon whiskey en notenbrownies. Leuk geserveerd in een weckpotje.

Ons oordeel
Hier gaan we vaker komen. Een leuke tent met leuk publiek. Het personeel is enorm vriendelijk en komt met goede suggesties wat betreft je maal en je biertjes. Alles wat we geproefd hebben was belachelijk goed en het concept van de Surf & Turf is perfect voor mensen met keuzestress of van die gezelligaards die graag hun eten delen.

Website // Facebook
Beukenplein 22, Amsterdam
020 693 3555
Openingstijden: 17.00 – 01.00

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: Smokin’ Barrels
Sluiten