Anna
Anna Food 16 okt 2015

NSMBL Dining Hotspots: Taiko

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek ‘Dining Hotspots’ de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Taiko in het Conservatorium Hotel.

Wie, wat, waar?
Nog maar een jaar geopend, maar nu al een begrip in het culinaire circuit: Taiko. Het chique restaurant gelegen in het Conservatorium Hotel trekt bezoekers van over het hele land en chefkok Schilo weet telkens weer te verrassen met zijn inspirerende gerechten. Onlangs vierde Taiko zijn 1-jarig bestaan en was de kick off van het jaar van de ‘Hida Gyu’, een exclusief stukje vlees.

De keuken
Het komende jaar staat het menu van Taiko geheel in het teken van de Hida Gyu; een Japans rundvlees van de allerhoogste kwaliteit. Gyu staat voor beef en is afkomstig van de zwartharige rund uit de Japanse prefectuur Gifu. Het rundvlees staat internationaal bekend om zijn premium kwaliteit, hoog gemarmerde structuur en heerlijke smaak. De Hida runderen leven in de omgeving van Chubu, waar ze genieten van zorgvuldig geselecteerd voer, zuiver water en schone lucht. Taiko en het Conservatorium Hotel zullen de komende periode de Hida Gyu exclusief aanbieden in Nederland, waar zij samenwerken met importeur en slagerij Nice to Meat.

Onze tips
Eerlijk: echt alles wat chef Schilo bereidt is lekker. We kunnen je garanderen dat je geen enkel gerecht niet smakelijk zult vinden. Om het kiezen iets makkelijker te maken een aantal van onze favorieten:
+ Hida Gyu entrecote met biologische bruine rijst en Aziatische groenten – Zo mals dat je je ogen bijna zou willen sluiten tijdens het proeven
+ Sukiyaki – Een soort extreem malse stoofpot van de hida gyu. Nog nooit zulk lekker vlees gegeten
+ Gyu Katsu – De hida gyu met rode bieten en een verrukkelijke bbq saus
+ Sashimi van watermeloen – OMG moment. Het klinkt super simpel maar de combinatie van een bijzondere bbq achtig sausje met het frisse watermeloen is ongekend
+ Alle dumplins zijn echt ontzettend lekker, zeker voor wie liever geen vlees eet en misschien nog moet wennen aan de Aziatische keuken

Eindoordeel
Als we hier iedere dag zouden mogen eten, hebben we eigenlijk niets meer (ok, bijna niets meer) nodig in het leven. Natuurlijk is het eten fantastisch, maar met de ervaringen die chefkok Schilo heeft hadden we ook niet anders verwacht. Het mooie aan Taiko is dat hier alles samenkomt: een geweldige sfeer, een super hands on bediening die ook nog eens vriendelijk is en heel veel kennis heeft van het menu en een geweldige wijn/cocktailkaart. Hier blijf je makkelijk zo’n vier uur hangen en dat mag ook. Je voelt je tijdens het eten niet gehaast, het personeel neemt voor iedere tafel de tijd en chef Schilo komt geregeld checken of alles goed gaat en hoe de gerechten smaken. Werkelijk een van onze favoriete plekken in Amsterdam.

Website // Facebook
Van Baerlestraat 27, Amsterdam
Maandag tm Zaterdag, 18.30 – 22.30
(020) 570 0000

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: Taiko
Sluiten