Laura Gommans
Laura Gommans Food 15 jul 2016
Leestijd: 3 minuten

NSMBL Dining Hotspots: Ter Marsch in hartje Amsterdam

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Ter Marsch, onze favoriete burgers in Amsterdam!

[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Wie, wat, waar?
Ter Marsch & Co is al langere tijd te vinden op de Witte de Withstraat in Rotterdam, maar vanwege het grote succes in de Havenstad is er sinds een paar maandjes ook een vestiging in Amsterdam. Ter Marsch zit op een toeristische spot in het hartje van Amsterdam, en veel locals weten niet eens wat een pareltje er op de Bloemenmarkt verscholen zit.

[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

De keuken
Ter Marsch is gemaakt voor de burgerliefhebber. Wíj kunnen je natuurlijk wel vertellen dat we fan zijn van deze burger, maar de prijzen die Ter Marsch & Co wonnen zeggen misschien nog meer: de Royal Dutch burger met Old Amsterdam custard viel in de prijzen tijdens de World Food Championships in Florida, en de Burgeresse – een speciale lady burger – werd bekroond tot de beste burger van Nederland in 2015! De burgers worden geserveerd op een briochebroodje dat zo zacht is als Kim Kardashians billen (denken we). De kaart is lekker klein, met keuze uit een aantal steengoede burgers, een entrecôte, dry aged vleesch uit hun speciale droogkast, twee salades en wat borrelhapjes. Meer heb je ook echt niet nodig.

Onze tips
+ De Royal Dutch is nogal een joekel. Deze prijs-winnende burger komt met een indrukwekkende lijst aan ingrediënten: Dry Aged Rib Eye, Japans Wagyu, botersla, tomaat, Spaanse ui, gefermenteerde mini pickles, pancetta, Old Amsterdam custard en Remeker crunch afgetopt met ponzu Sambiajus.
+ De Burgeresse is gemaakt voor de dame, met 200 gram vlees en een lakjus van truffel (ja, ja, ja, ja).
+ Aangezien Ter Marsch tegenover het NSMBL-kantoor zit, wippen we regelmatig binnen voor The Classic. Deze burger is lekker betaalbaar (€9,50) en voor die prijs is ‘ie eigenlijk veel te lekker. De SAUS is magisch, we cannot even.
+ Aan een burger zou je in feite genoeg moeten zijn, maar eigenlijk zou je je een beetje moeten schamen als je er geen frietjes bij neemt. Van gewone mayo hoeven ze hier niets te weten, ze hebben namelijk truffelmayo én knoflookmayo.
+ Gin tonics! Kunnen ze goed, hier.
+ Voor het dessert heb je keuze uit chocomousse of een crême brulée, dus dan neem je ze natuurlijk allebei. Kijk dan.

[full_width][/full_width]

Eindoordeel
Als je NSMBL-redactieleden in het wild wil spotten heb je hier een grote kans. Zonder te overdrijven is dit onze favoriete burger in Amsterdam. Zeggen we niet zomaar, loop onze andere Dining Hotspots er maar op na! Ter Marsch zit op een vrij toeristische locatie, maar is perfect te combineren met een dagje shoppen (het is an het einde van de Kalverstraat), een avondje naar de bios (Pathé de Munt zit er pal tegenover) of een avondje stappen met Rembrandtplein en de Reguliersdwarsstraat allebei om de hoek.

[full_width][/full_width]

Website // Facebook
Vijzelstraat 4, Amsterdam

Openingstijden
Zondag tot donderdag: 10.00 tot 01.00
Vrijdag en zaterdag: 10.00 tot 03.00

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: Ter Marsch in hartje Amsterdam
Sluiten