Laura Gommans
Laura Gommans Food 10 jul 2015
Leestijd: 2 minuten

NSMBL Dining Hotspots: The Roast Bar

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek ‘Dining Hotspots’ de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: The Roast Bar.

Wie, wat, waar?
Pal naast de RAI in Amsterdam vinden we The Roast Room. We krijgen eigenlijk al honger van de naam. Het concept van deze schitterend ingerichte tent is als volgt: op de eerste verdieping kun je terecht voor een fine dining ervaring (lees hier de review van ons zusje Culy), en beneden in The Roast Bar vind je een leuk brasserie-style restaurant, met gerechten die nèt een beetje mooier zijn opgemaakt dan je van andere plekken gewend bent. We besloten een bezoekje te brengen aan The Roast Bar.

De keuken
Je kan in The Roast Bar terecht voor ontbijt, lunch of diner aan de lange houten tafels of op het ruime, zonnige terras. De kaart wisselt per seizoen, maar enkele klassiekers kun je altijd terugvinden. Bij The Roast Room draait het echt om vlees, en dan ook écht goed vlees. De burgers en steaks komen uit eigen slagerij, maar er zijn ook veel vegetarische opties op aanvraag. Vegetariër of niet, van de goddelijke desserts kan iedereen genieten.

Onze tips
+ Je weet inmiddels dat we bij NSMBL enorme burgerfans zijn, en de burger van de Roast Bar stelt niet teleur. Hij heeft net een wat andere twist door de heerlijke tomatensaus, en de huisgemaakte frietjes zijn fantastisch.
+ Sinds kort op de kaart: de pulled pork burger! Alles waar je pulled pork op legt, eten we zonder er verder over na te denken op.
+ De voorgerechten waren heerlijk op smaak en gedecoreerd met eetbare bloemen. Voelt toch wat specialer! Ook hier wordt gebruik gemaakt van seizoensingrediënten zoals asperges.
+ Onder Roast Favorites kun je kleine gerechtjes bestellen voor €10 per stuk. Leuk om verschillende dingen te bestellen en te delen!
+ De. Desserts. Hou. Op. Met. Ons. De chocolademousse wordt in een grote kom met een pannenlikker geserveerd, het chocoladetaartje is een perfecte lava cake. Konden we dit maar altijd eten. Voor elke maaltijd.

Ons oordeel
We zijn fan van The Roast Room. Het interieur is prachtig, eigenlijk is het daarom al de moeite waard. Het eten is betaalbaar, maar heeft de look en smaak van veel duurdere gerechten.

Website // Facebook
Europaplein 2
020 723 9614
De keuken is geopend van 9.00 tot 23.30

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: The Roast Bar
Sluiten