Kelly Kulk
Kelly Kulk Food 31 jul 2015
Leestijd: 3 minuten

NSMBL Dining Hotspots: T’s Bites and Wine in West

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek ‘Dining Hotspots’ de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: T’s Bites and Wine, in Amsterdam West.

Wie, wat, waar?
Liefhebbers van goede wijnen en culinaire hapjes opgelet: de deuren van T’s Bites and Wine aan de Kinkerstraat zijn eindelijk geopend! Wij hebben alvast een bezoek gebracht en de lekkerste hapjes en wijnen voor jullie getest.

De nieuwe wijnbar bevindt zich aan de Kinkerstraat 53AH in Amsterdam West en is niet een doorsnee restaurant. Het is namelijk een wijnbar met een gemoedelijke, huiselijke sfeer waar je onder het genot van de beste wijnen kleine hapjes kunt bestellen die perfect bij elkaar passen.

De keuken
Bij T’s Bites and Wine kun terecht voor lunch, borrelgerechtjes in de avond én wijnproeverijen. De lunchkaart bestaat uit gerechten als tosti’s met zuurdesem of een quinoa salade, maar ook uit taartjes en ijs. De avondkaart bestaat uit 19 hapjes, met bij de meeste gerechten een bijpassende wijn vermeld. Bij de zogenaamde Petit High Wine kun je kiezen uit 4 gerechten en bijpassende wijnen. Ook kun je kiezen voor een Grande High Wine, hierbij kun je kiezen uit 5 gerechten en wijnen.

Wij gingen voor een Petit High Wine en lieten ons verrassen door de lekkerste gerechten. Zo kregen wij als eerste gang wilde zalm blini’s met mierikswortelcrème en dille, met een bijpassende champagne van Deutz. Bij de volgende ronde aten we gebakken coquilles met een tabouleh-salsa en groene kruiden met een goed glas Viognier. Het derde gerecht was een tartaar van shii take met truffel en groene asperges, hierbij dronken we een glas Tageslohn. Om het helemaal af te maken genoten we van een tarte tatin met huisgemaakt vanilleroomijs en een zoete dessertwijn.

Dit is de perfecte spot voor mensen die tijdens een avondje uit of een borrel de beste wijnen willen drinken en tussendoor (de mooiste!) kleine bites willen eten. Ook fijn: volgend jaar zal het terras worden uitgebreid, waardoor je heerlijk in het zonnetje kunt genieten van de specialiteiten.

Onze tips
+Sfeer// Voor een fijne huiselijke sfeer met vriendelijk personeel moet je zeker hier wezen. Terwijl je aan het eten bent zou je bijna vergeten dat je niet thuis, maar in een wijnbar midden in Amsterdam zit.
+Diversiteit// De avondkaart bestaat uit veel verschillende hapjes, waardoor er genoeg keuze is voor iedereen.
+Opmaak// We zouden het liefst álle gerechten willen proberen, puur om te zien hoe mooi alles is opgemaakt. Stuk voor stuk lijken de hapjes op kunstwerkjes.
+Tarte tatin// De tarte tatin met huisgemaakt vanilleroomijs is hoe dan ook een must try om mee te eindigen.

Ons oordeel
Niet alleen voor wijnkenners een spot om zéker te bezoeken, ook voor de mensen die er juist nog niet zoveel vanaf weten is het een bezoek waard. Bij elk gerecht krijg je de juiste uitleg over de bijpassende wijn en je kunt het personeel gerust om meer advies vragen.

Website // Faceboook
Kinkerstraat 53AH
1053 DE Amsterdam
020-2219391

Huidige openingstijden
Dinsdag t/m donderdag: 16.00 – 23.00
Vrijdag: 16.00 – 01.00
Zaterdag: 11.00 – 01.00
Zondag: 11.00 – 23.00

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: T’s Bites and Wine in West
Sluiten