Laura Gommans
Laura Gommans Food 22 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

NSMBL Dining Hotspots: Yoepz Amsterdam

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: kip- en kreefrestaurant Yoepz in Amsterdam.

[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Wie, wat, waar?
We brachten al eerder een bezoekje aan Yoepz in Utrecht, maar toen we hoorden dat er een nieuwe locatie geopend werd in Amsterdam moesten we toch even een bezoekje komen brengen. In een mooi pand op de Ferdinand Bolstraat zit nu dus een tweede vestiging van het kip- en kreeftrestaurant, en dat is boffen! De inrichting is modern en laat het kreeft-thema subtiel doorschemeren door middel van de netten aan het plafond.

De keuken
Yoepz focust zich op twee dingen: kip en kreeft. De kaart is daardoor vrij beperkt, maar dat zien we juist als de kracht van dit restaurant! Iedereen kan wel wat lekkers vinden op de kaart en het maakt de keuze er een stuk makkelijker op. Als hoofdgerecht is de Surf & Turf een enorme aanrader: als je om je heen kijkt merk je al snel dat dit dé bestseller is bij Yoepz. Je krijgt een grote schaal met een halve piri piri kip en een halve kreeft, geserveerd met frietjes, coleslaw en verschillende sausjes. Om toch nog even wat variatie (en groenten) binnen te krijgen, bestelden we ook de salade met pittige kip, met haricots verts. De kip was eerder zoet dan pittig, maar de portie was erg groot en vullend! Zeker een aanrader als je zin hebt in groen.

Onze tips
+ Neem zeker iets vooraf! Er staan heerlijke zelfgemaakte kreeftkroketjes op het borrelmenu. Ook een beetje brood met kreeft-aioli is een aanrader.
+ Yoepz heeft heerlijke speciaalbiertjes op de tap! We gingen voor Ouderkerks Goud Session.
+ Dit is de ideale plek om dingen te delen. Als je alleen de Surf & Turf opkrijgt verdien je een medaille.
+ Het toetje overslaan zou strafbaar moeten zijn. Je wil de Moelleux, het chocolade lava-cakeje.Trust us.

Eindoordeel
Yoepz Amsterdam doet niet onder voor de Utrechtse vestiging. Het interieur nodigt uit om lekker lang te blijven tafelen, het publiek dat er komt is leuk, de bediening is behulpzaam en gezellig en het eten is vooral lekker no-nonsense. Hier houden we van!

Website // Facebook

Ferdinand Bolstraat 188A
1072 LV Amsterdam
Telefoon: 020 237 43 21

Dagelijks geopend vanaf 12.00, keuken open tot 22.30

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: Yoepz Amsterdam
Sluiten