Anne-Margreet
Anne-Margreet Food 6 nov 2015

NSMBL Dining Hotspots: Yoepz in Utrecht

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek ‘Dining Hotspots’ de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: Yoepz in Utrecht.

Wie, wat, waar?
Aan het Oudkerkhof, op de plek waar vroeger Havanna was gevestigd, zit sinds kort het nieuwe restaurant Yoepz. Op deze ruime, lichte locatie kunnen kip- en kreeftliefhebbers hun lol op. De nieuwe eigenaar heeft de ruimte helemaal vernieuwd en je kunt er tegenwoordig genieten van mooie gerechten in een ontspannen, ongedwongen sfeer. Zoals het een echt kreeftrestaurant betaamt krijgt iedere gast een slabbetje en zijn er voor de kipkluivers wasbakken geïnstalleerd om tijdens het diner even op te kunnen frissen.

De keuken
Yoepz richt zich op het perfectioneren van slechts twee gerechten: kip en kreeft. De menukaart is beperkt, maar hetgeen dat er op staat is om je vingers bij af te likken. Bij Yoepz kun je terecht voor een lekkere lunch of een kopje koffie, maar je kunt er ook uitstekend dineren of borrelen. Op de borrelkaart staan wat kleinere hapjes waar kip of kreeft in verwerkt is, zoals kiploempia’s, kreeftbitterballen of Turks brood met kreeft-aioli. Daarnaast is er een heerlijke – zoals je misschien al verwacht – kip- en kreeftensoep en kun je kiezen uit een aantal gerechten met een halve kip of een halve kreeft. Voor de grote eters zijn er hele kreeften te bestellen, die traditioneel a la plancha worden bereid. Ook heeft Yoepz een toegankelijke wijnkaart en hebben ze een selectie van de lekkerste speciaalbieren.

Onze tips
+ Wil je even relaxen na een lange werkdag of uitgebreid borrelen voor het diner? Bestel dan wat kleine borrelhapjes. Yoepz heeft geen voorgerechten, maar met de kleine hapjes kun je je avond heerlijk beginnen. Wij raden de kreeftbitterballen en het Turkse brood met kreeft aioli aan!
+ Bestel eens wat anders en ga voor één van de drie gin-tonics die Yoepz aanbiedt. Zelf vonden we sinaasappel-kruidnagel heerlijk, maar ook de versies met bevroren frambozen en citroen-munt zijn aanraders.
+ Als je een complete ervaring wil, neem dan de Surf & Turf. Aan de halve kip en halve kreeft heb je een flinke maaltijd, maar je hebt wel het beste van twee werelden.
+ Zin in iets lichters? Yoepz heeft een lekkere salade met pittige kip of met een halve kreeft. Maar ook aan vegetariërs is gedacht. Zo is er een vegetarische salade met ei, zongedroogde tomaat, asperge, haricots verts en feta.
+ Sla het toetje niet over. Onze persoonlijke favoriet (want, chocolade) is Yoepz’ versie van het lava cakeje, oftewel Moelleux. Dit is een Frans gebakje met een heerlijke warme chocoladevulling.

Eindoordeel
Yoepz is een ideaal restaurant om naar toe te gaan als je zin hebt in een ontspannen avond met lekker eten. Het eten is goed, het personeel heel vriendelijk en de sfeer ongedwongen en gezellig. Interieurliefhebbers zullen hun ogen uitkijken en de muziek is upbeat en vrolijk. We houden van het concept om je maar op een paar gerechten te richten, want bij Yoepz werpt dat echt zijn vruchten af.

Website // Facebook
Oudkerkhof 29
3512 GJ Utrecht
030 231 5040

Dagelijks geopend vanaf 12:00

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspots: Yoepz in Utrecht
Sluiten