Laura Gommans
Laura Gommans Love & Life 28 mei 2014

NSMBL Festival Files: Wat te doen op en rondom Sziget festival

Aan het einde van deze zomer trekken we met de NSMBL-redactie naar Boedapest om het legendarische Sziget-festival bij te wonen. Op dit Hongaarse festival spelen van 11 tot en met 18 augustus onder meer bekende acts als Outkast, Queens of the Stone Age en Lily Allen, maar ook kleinere acts als Jagwar Ma, Wild Beasts en Darkside. In de rubriek NSMBL Festival Files gaan we ons voorbereiden om het aankomende festivalseizoen! In deze editie vertellen we je wat je te wachten staat als je eenmaal in Budapest bent aangekomen.

In de vorige NSMBL Festival Files vertelden we je hoe je naar Budapest kunt komen. De speciale Sziget-trein, met het vliegtuig of met de auto kom je naar Budapest. Eenmaal in Budapest aangekomen, is het handig dat het festivalterrein dicht bij het centrum ligt. Het festival vindt plaats op het Óbudai-eiland in de Donau.

Je kunt makkelijk een hotel, hostel of appartement boeken als je geen fan bent van kamperen. Taxi’s in Budapest zijn goedkoop en zijn de beste manier om van het festival terug naar je slaapplek te komen, aangezien het openbaar vervoer niet de hele nacht rijdt. Sziget-bezoekers zijn het er echter unaniem over eens: kamperen is where it’s at. Een week is misschien lang om op een festival te kamperen, maar geen enkele festival-camping is zo gezellig als die van Sziget. Hier ontmoet je allerlei like-minded mensen uit heel Europa en gaan de feestjes tot diep in de nacht door.

Wat Sziget onderscheidt van veel andere festivals is dat er véél meer te beleven valt dan alleen muziek. Op bijna iedere hoek gebeurt er wel iets, van straattheater tot toffe kunstwerken. Daarnaast is er natuurlijk het strand aan de Donau, waar je even heerlijk kunt afkoelen. In de vorige Festival Files lees je wat praktische tips over het festival.

Op Sziget is heerlijk eten te vinden. Hier vind je voor ieder wat wils, van lokaal eten tot fast food en vegan maaltijden, voor heel weinig geld. Voor 4 of 5 euro heb je al een volledige maaltijd.

Qua muziek kun je alles zien van de groten der aarde (Skrillex en Outkast) tot toffe kleinere bandjes (The Big Pink, Crystal Fighters), maar er is ook veel aandacht voor lokale muziek. Dat zijn misschien geen bands die je kent, maar je kunt er zeker goed op feesten!

Als je dan tóch in Budapest bent, kun je net zo goed even genieten van alles wat deze stad te bieden heeft. Ontspanning, sight-seeing en feesten; in deze stad kun je het allemaal beleven. Budapest staat bekend om zijn enorm chille badhuizen, waar je voor een prikkie kunt genieten van de heerlijkste baden, beautybehandelingen en massages. Széchenyi is een van de beste en bekendste badhuizen.

De Budapest Zoo is een mooie dierentuin met ruime verblijven. Het beste aan deze dierentuin is dat er een verblijf is waar luiaarden (onze favoriete dieren) los rondkruipen. Als je geluk hebt mag je zelfs met een luiaard op de foto!

Als je na een week festival nog puf hebt om te feesten móet je een bezoekje brengen aan de ruin bars. Dit zijn clubs in vervallen gebouwen die eigenlijk gesloopt zouden worden. Ongeveer 15 jaar geleden hebben een aantal mensen gezorgd dat deze gebouwen omgetoverd werden tot clubs met allerlei zaaltjes en kamertjes met verschillende thema’s. Instant en Szimpla zijn twee populaire ruin bars.

Een weekticket voor Sziget is vanaf 169 euro verkrijgbaar. Check de site van Sziget voor meer informatie. Wil je met ons mee naar Sziget? Houd NSMBL dan in de gaten!

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NSMBL Festival Files: Wat te doen op en rondom Sziget festival
Sluiten