Sharon
Sharon Beauty 6 jan 2016
Leestijd: 3 minuten

NSMBL Hair Files: Melani vertelt alles over het hebben van extensions

Van kroeshaar tot heel dun haar en van extensions tot krullen: in NSMBL Hair Files komen alle haarstijlen aan bod. Vrouwen met verschillende haartypes verklappen hun haargeheimen, favoriete producten en beste tips. Dit keer vertelt de 24-jarige Melani alles over haar extensions.

Waarom heb je eigenlijk haarextensions?
“Een vriendin van mij had al extensions en aangezien we dezelfde kapper hebben, besloot ik om advies te vragen. Ik heb van mezelf namelijk heel erg dun haar waar ik niet zo blij mee ben. De kapper vertelde dat je extensions ook puur en alleen voor het verdikken van je haar kunt gebruiken en zo ben ik ermee begonnen. Ik heb het nu zo’n drie jaar en toevallig is m’n zusje sinds kort ook begonnen. Ik steek iedereen eigenlijk een beetje aan.”

Hoe ziet jouw haarroutine eruit?
“Tijdens het wassen gebruik ik shampoo, maar deze breng ik vooral op mijn hoofd aan en zo min mogelijk in de punten. In de punten gebruik ik dan weer conditioner. Na het wassen kam ik het voorzichtig door en dan laat ik het aan de lucht drogen. Ik gebruik één keer in de week een masker, want je eigen haar houdt zichzelf wel soepel maar de extensions doen dit natuurlijk niet. Verder stijl ik het regelmatig en daar ben ik meestal wel een uur aan kwijt.”

Hoe vaak was je het?
“Ik was het 2 tot 3 keer in de week.”

Ga je vaak naar de kapper?
“Één keer in de vier maanden. Ik heb microringetjes en dan moet je na een aantal maanden die ringetjes weer ophogen. Je kunt er in totaal drie keer mee doen, dus drie keer vier maanden. Je betaalt €380 als je het de eerste keer erin zet en daarna €100.”

Wat is je go to hairstyle?
“Ik draag mijn haren het liefste los.”

Wat is je ultieme tip voor mensen met extensions?
“Goed verzorgen is heel belangrijk en niet te vaak hitte erop gebruiken zoals met een föhn of een stijltang. Zelf doe ik dat laatste wel, maar dat is dus eigenlijk niet zo goed. Wel probeer ik de schade te beperken met een heat protect spray. Daarnaast is het belangrijk dat als je het borstelt je begint bij de puntjes en vanuit daar omhoog gaat. Ook goed dicht bij de aanzet, want anders gaat het in elkaar zitten en als dat te erg wordt kun je het afknippen.”

Melani’s favoriete producten: SASSOON Intense Restore, Andrélon Heat Protect Spray, Wella Enrich Shampoo, Kruidvat Moroccan Argan Oil en Wella Enrich Conditioner

Wat zijn de voor- en nadelen van je extensions?
“Een voordeel is dat je veel volume hebt. Ook ben ik best wel van het vlechten en dat gaat met meer haar ook een stuk beter. Een nadeel is dat ik er best lang mee bezig ben, maar dat is dan ook het enige nadeel dat ik kan bedenken.”

Welke producten raad je aan?
“Ik gebruik graag kappersmerken als Wella en Keune, omdat ik het idee heb dat deze het beste voor mijn haar werken en er goede ingrediënten inzitten. Daarnaast gebruik ik oliën van Kruidvat en Andrélon en dat werkt voor mij ook prima.”

Welke tools vind je fijn?
“De tools die ik het meeste gebruik zijn de Tangle Teezer en een stijltang. Met de stijltang maak ik niet alleen mijn haar steil, maar maak ik ook krullen.”

Als je zou kunnen ruilen met een ander haartype, zou je dit doen?
“Ik zou heel graag een afro willen, dat vind ik echt supermooi.”

Tips nodig voor kroeshaar? Check hier een andere editie van NSMBL Hair Files.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Hair Files: Melani vertelt alles over het hebben van extensions
Sluiten