Food 9 mrt 2017 Renée

NSMBL Hotspots: het gezellige Manzo’s Suites & Bar Bistro in Zaandam

Net zoals het bijna onmogelijk lijkt om alle nieuwe restaurants bij te houden, geldt dit ook voor hotels. In NSMBL Hotel Hotspots vind je de mooiste, leukste en meest unieke hotels in binnen- en buitenland, van goed betaalbaar tot super exclusief. Met locaties variërend van Amsterdam tot Parijs en van New York tot Thailand: deze hotels zijn hotspot-waardig. Vandaag: het bijzondere Manzo’s Suites in Zaandam, inclusief gezellige Bar Bistro.

Eerste indruk

Direct wanneer we De Dam – het horecaplein van Zaandam – op komen lopen, ligt het mooie pand van Manzo’s ons al aan te staren. Manzo’s Suites heeft een rustige achteringang, echter besluiten we via de voorkant te gaan en direct al een (letterlijk) kijkje in de keuken te nemen. We worden vriendelijk naar de hotelreceptie geholpen – een oase van rust in hartje Zaandam. Alle tien kamers van het hotel hebben de voordeur aan dezelfde lichte, maar exclusief afgesloten vierkante ruimte, waardoor de gezelligheid van de bar en de privacy van het hotel goed gescheiden worden gehouden.

De suite

De kamers zijn werkelijk pareltjes op zich. We lopen onze suite binnen – eentje met een rond bad dat in de vloer zit verwerkt – en we willen eigenlijk niet meer naar buiten. De kamer is ruim en de belichting laat ons direct thuisvoelen. De badkamer staat redelijk vrij in de ruimte en laat je hierdoor niet opgesloten voelen in een klein hokje; alle delen van de suite zijn in harmonie met elkaar. Bonus: de wc zit wel separaat.

Na de badkamer volgt het heerlijk ruime bed mét flinke flatscreen ervoor, en voor het echte relaxen is er achterin de suite een verhoging ingebouwd met heerlijk groot bad. Het besluit om óf Zaandam in te duiken óf in de kamer – a.k.a. mini spa – te relaxen was snel gemaakt.

Manzo’s Bar Bistro

Met het restaurant hadden we al kort kennisgemaakt en na ons baddermomentje liepen we comfortabel van de hotelomgeving door naar de Bar Bistro. Het restaurant begon al lekker vol te lopen en we namen eerst plaats aan een kleiner tafeltje voor een goede cocktail en appetizer, waarna we op een fijne bank met zicht op de keuken verder gingen met het uitgebreide hoofdgerecht.

Om niets van de (diverse) kaart te hoeven missen, gingen we voor Manzo’s Wood: een plankje met verschillende kleine voorgerechten, van een garnalencocktail tot eend. Ideaal voor wie zich graag laat verassen (of moeilijk de knoop kan doorhakken)! Ook ons hoofdgerecht bestond uit diverse klassiekers op de kaart: van mooie slibtongetjes en zalm, tot steaks, lamshaas en een heerlijke caesar salad en frietjes on the side.

Een dessert dat we niet konden weerstaan, was toch wel echt Chocolate Heaven: een pannetje voor twee personen met warme brownie, slagroom en aardbeienijs. En ja, die wil je natuurlijk ook wel vergezellen met een goede cocktail, in ons geval een Espresso Martini. Heerlijk zoete overdaad, zoals het hoort.

Service

We zijn overal super vriendelijk geholpen, van de hotelreceptie tot het restaurant. De kamers zijn heerlijk luxe en schoon en er heerst absoluut een fijne kalmte waardoor de kamers ook zeer privé voelen. Het ontbijt wordt in de vorm van roomservice gebracht, wat natuurlijk al helemaal topservice is.

De locatie

Manzo’s bevindt zich in hartje centrum Zaandam, wat ideaal is voor iedereen die de stad te voet wil ontdekken. Het hotel en restaurant liggen in een horecagebied, waardoor je ook veel keuze buiten de deur hebt. In het weekend is het hierdoor ook gezellig druk. Vanuit het hotel loop je in één keer door naar de winkels aan de Gedempte Gracht en kenmerkende architectuur rondom het treinstation. Super knus en toegankelijk!

Eindoordeel

We wisten van tevoren nog niet helemaal wat we van een weekendje Zaandam moesten verwachten, maar wat hébben we genoten! City trips hoeven echt niet op een enorme afstand te zijn, zelfs als je op een kwartier afstand (in Amsterdam, in ons geval) woont, kan het heerlijk zijn om even naar Zaandam te ontsnappen. We hadden natuurlijk al wat mooie foto’s van Manzo’s gezien online, en toch was het in het echt nog vele malen mooier. Daarnaast zijn de kamers dus écht niet duur, in tegenstelling tot wat je zou denken, maar met vrijwel elk budget te boeken. Loft Suites (waar wij ook in hebben geslapen) beginnen bijvoorbeeld al bij €99 voor een nacht. En ja, die zijn echt enorm aan te raden.

Manzo’s Suites // Manzo’s Bar Bistro // Facebook // Instagram
Dam 7
1506 BC Zaandam

088 809 0500
[email protected]

Reageer op artikel:
NSMBL Hotspots: het gezellige Manzo’s Suites & Bar Bistro in Zaandam
Sluiten