Yvet Van Der Naalt
Yvet Van Der Naalt Home & Interior 1 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

NSMBL ontdekt: 5 x de meest unieke en gezellige plantenwinkels van Amsterdam

NSMBL’s Yvet shopt dolgraag planten voor haar mini jungle thuis en krijgt vaak de vraag waar ze deze allemaal koopt. Tijd om eens vijf favoriete groene winkeltjes te fotograferen waar je mooie planten (en meer) shoppen kunt!

Indianaweg 10

Niet lang geleden opende Indianaweg 10 in de Pijp, na een tijdje in de Jordaan te hebben gebivakkeerd. In deze fijne winkel verkopen de twee zussen Romy en Debra veel verschillende soorten planten, klein en groot. Ook verkopen ze organic en fairtrade cosmetica, vintage, nieuwe kleding en interieur items. Alleen al een bezoekje waard om inspiratie op te doen!

Eerste Jan Steenstraat 81 // website

Bloemenweelde

Bij Bloemenweelde verkopen ze veel soorten planten en bloemen maar ook de mensen die er werken zijn gezellig en vriendelijk. Voor een nieuwe plant, potje, bloemetje of praatje moet je hier zijn.

De Clercqstraat 114 // website

Altijd plek voor een nieuw plantje

The Gathershop

Ons favoriete pareltje The Gathershop heeft de Pijp verlaten en is verhuisd naar de Hallen. De nieuwe locatie is gevuld met planten, maar ook nog steeds muurversieringen, kleding, potjes, plantenhangers, sieraden en meer! Nog steeds lijkt het alsof je binnenstapt in een Pinterest board. Alle producten zijn handgemaakt, fair trade of gemaakt door kleine ontwerpstudios en uitgevers en met veel zorg uitgezocht door eigenaresse Jessica. Als je op zoek bent naar een klein maar origineel plantje, dan ben je hier aan het goede adres.

Hannie Dankbaarpassage 19 // website

De Balkonie

Kan je balkon wel een make-over gebruiken of heeft je (woon)kamer meer groen nodig? Dan is De Balkonie zeker een bezoekje waard. Al lopend door een tuincentrum viel het de vriend van eigenaresse Friederike op dat er weinig aandacht is voor mensen met een balkon. Na jaren voor de klas te hebben gestaan, kriebelde het hebben van een nieuwe uitdaging enorm. Het concept van De Balkonie was er en de rest is geschiedenis. Naast buitenplanten zijn er ook kamerplanten te koop. Verder kan je er shoppen voor sfeerverlichting, potjes, plantenhangers, kussens, vlaggetjes en nog veel meer leuke versieringen om een fijn plekje van je balkon of huis te maken!

Jan Evertsenstraat 90 // website

Wildernis

Last but not least: Wildernis. Een van de mooiste plantenwinkels in Amsterdam is toch wel Wildernis. Niet alleen worden er veel mooie en bijzondere planten verkocht, maar ook handgemaakt keramiek, boeken, geweven muuraccessoires, plantenhangers, prints en nog veel meer leuks. Je kunt er ook gezellig koffie of thee drinken!

Bilderdijkstraat 165F // website

NSMBL City Guide: 7 x de leukste hotspots van Delft

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL ontdekt: 5 x de meest unieke en gezellige plantenwinkels van Amsterdam
Sluiten