Yvet Van Der Naalt
Yvet Van Der Naalt Love & Life 21 apr 2016

NSMBL ontdekt: 6 x de beste (gratis) galeries van Amsterdam

Bright Side Gallery
Een persoonlijke favoriet uit dit lijstje is toch wel Bright Side! Er zijn wisselende collecties van beginnende maar ook reeds succesvolle kunstenaars; op dit moment is er de expositie ‘Solar’ van Synchrodogs te zien. De entree is gratis.

Prinsengracht 737HS, 1017JX Amsterdam // website

W139
Deze wat alternatieve, meer experimentele galerie is zeker een bezoek waard. De indrukwekkend grote ruimte biedt plek aan zeer diverse exposities. We bezochten er eentje die verlengd is, genaamd ‘Shifting Spaces’, met de focus op positieve veranderingen binnen het socio-politieke klimaat. Bij aankomst moesten de schoenen uit – gelukkig geen Sex And The City taferelen, de schoenen stonden er na afloop nog. Met een locatie in hartje Amsterdam was het echter wel verfrissend hoeveel rust er dankzij dit kleine detail werd gecreëerd. Entree betalen is niet verplicht, na afloop kun je indien gewenst wel een donatie doen.

Warmoesstraat 139, 1012 JB Amsterdam // website

Arti et Amicitiae
Tussen het shoppen door is het zeker de moeite waard om deze galerie te bezoeken. Heel centraal gelegen zit Arti et Amicitiae – inclusief mooi uitzicht – op het Rokin. De huidige exposities genaamd ‘No Cover Image’ en ‘Modest Masters’ laten zeker een indruk achter. Beginnend in een gedeelte met veel rust en minimalistische werken eindigen we in een druk ingerichte ruimte met onder andere een glitterschilderij en opvallende collages. De entree is €3.

Rokin 112, 1012 LB Amsterdam // website

Lionel Gallery
Geen budget om het MoCo Museum te bezoeken? Lionel Gallery, van dezelfde eigenaren als het museum, heeft onder andere werken van Banksy en Warhol in bezit en de entree is gratis.

Nieuwe Spiegelstraat 64, 1017 DH Amsterdam // website

Mini Galerie
Deze kleine maar gezellige galerie begon ooit in de woonkamer van eigenaresse Julia van der Meer, maar bestaat nu al weer twee jaar in een mooi pand aan de Kinkerstraat. Deze week opent er een nieuwe expositie van Pablo Tomek, waarvan we alvast een preview kregen. In Mini Galerie zijn wisselende exposities te zien en Julia is altijd op zoek om samen te werken met jonge kunstenaars. De entree is gratis.

Kinkerstraat 12AH, 1053 DT Amsterdam // website

Cloud Gallery
Mocht je even een break willen onder het genot van afwisselende exposities dan is dit the place to be. Bij Cloud kun je namelijk ook koffie drinken met een klein hapje. Volgende week wordt het tweejarig bestaan gevierd en opent de nieuwe expositie van Sebastiaan Pagano Mirani.

Prinsengracht 276, 1016 HJ Amsterdam // website

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL ontdekt: 6 x de beste (gratis) galeries van Amsterdam
Sluiten