NSMBL ontdekt: we gingen wandelen met alpaca’s in Drenthe (+giveaway!)

Een van de leukste dagen ooit brak aan bij NSMBL, want we mochten gaan wandelen met alpaca’s! NSMBL’s Yvet en Kelly brachten een bezoek aan AlpacaOord in Drenthe. En natuurlijk hebben we óók een speciale winactie geregeld voor jullie. Lees en kijk snel verder!

Wie?

We worden ontvangen door alpacaboer Kevin Hamstra, de zoon van de eigenaren. Vader en moeder Peter en Yvonne Hamstra zijn oorspronkelijk met de alpacaboerderij begonnen, nu runnen ze dit samen met zoons Kevin en Mark. Hoe de liefde voor alpaca’s begon? Door de Australische outback serie McLeod’s Daughters, die je vast ook nog wel kent van tv. Na voldoende voorbereiding kochten ze hun eerste twee alpaca’s en sindsdien is de kudde gegroeid tot zo’n twintig dieren.

Wat?

AlpacaOord is een hobbyboerderij in Wilhelminaoord in Drenthe. Kevin levert verschillende diensten aan alpacaliefhebbers en is Nederlands eerste junior alpaca keurmeester. Naast fokken, doet de familie ook mee aan shows. Dit doen ze puur omdat ze het leuk vinden achter de kwaliteiten van alpaca’s te komen. Of ze wel of niet winnen maakt daarbij niet uit, de alpaca’s blijven even geliefd. We merken dat de familie de dieren super goed kent, elke alpaca heeft ook een naam en eigen karakter. Verder wordt er een jaarlijkse open dag georganiseerd én een scheerfeest. De alpaca’s moeten namelijk één keer in het jaar geschoren worden.

Wandelen

Maar nu het allerleukste… Wandelen met alpaca’s! We brengen een bezoekje aan de kudde alpaca’s en na wat twijfel komt er één alpaca nieuwsgierig snuffelen. Al snel volgt de rest. Voor we het weten staan we tussen de kudde knuffels uit te delen en wauw, wat voelt die vacht toch fluffy aan. Kevin laat ons nog even het gebit zien van één van de alpaca’s, om aan te tonen dat de beesten dus geen bovengebit hebben (!!!), er zit alleen een stuk bot.

Na een kennismaking met de kudde, gaan we op pad met de schattige James en Carlo van een jaar oud. We maken een korte wandeling door het bos naast de boerderij. Aan een halster begeleiden we de alpaca’s en nadat ze ons vertrouwen, gaat de wandeling wat makkelijker en willen ze zelfs rennen. Alpaca’s zijn erg nieuwsgierige beesten en enorm geïnteresseerd in mensen. De wandelingen zijn goed voor de dieren om ze beter te leren kennen, en wandelen in een andere omgeving dat hun vertrouwde erf vinden ze ook leuk!

Waar?

De boerderij ligt in Wilhelminaoord, het adres is op aanvraag.

Hoeveel kost het?

Een alpaca-wandeling voor twee personen begint vanaf €40. Doordat het zo populair is, zit de boerderij op dit moment volgeboekt tot juli. Bezoek de website voor meer informatie en blijf op de hoogte van de wandelingen via Facebook!

Win een wandeling via NSMBL!

Speciaal voor NSMBL lezers mogen wij een waardebon van een wandeling voor twee personen weggeven! Altijd al eens willen wandelen met deze lieve knuffelbeesten? Stuur ons dan een mailtje via [email protected] waarom jíj dit moet winnen en dan hoor je na volgende week dinsdag of je gewonnen hebt! Winnaar krijgt persoonlijk bericht, persoonsgegevens worden niet publiekelijk gedeeld.

Reageer op artikel:
NSMBL ontdekt: we gingen wandelen met alpaca’s in Drenthe (+giveaway!)
Sluiten