Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 31 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Lolo Amsterdam: het Italiaanse restaurant voor de perfecte girls night out

Wij houden van eten en jij waarschijnlijk ook. Zet ons neer in een gezellig restaurant, met goed gezelschap en lekker eten – dan is onze avond perfect. Precies zo’n avond hadden wij bij Lolo Amsterdam. In dit prachtige Italiaanse restaurant weet je niet wat je proeft én waar je moet kijken. Wij nemen je mee.

Uhm, kunnen we hier wonen?

Lolo: het moderne Italiaanse restaurant in Amsterdam waar je heen wil

Of je nu gaat met je vriendinnen, je lover of je moeder: je hebt hier gegarandeerd een fantastische avond in Mediterrane sferen.

De plek

Lolo is gevestigd aan het Ouderkerksplein, maar je vind ook een ingang in de drukke Warmoestraat. Jep, het restaurant bevindt zich in het drukke Red Light District. Maar daar merk je binnen niets van, op een paar leuke knipogen in het interieur na. Dat het restaurant aan een drukke straat ligt zorgt voor een rumoerige sfeer, die meteen gezelligheid brengt.

En kunnen we het even hebben over dit interieur? Dit is authentiek Italiaans meets funky meets cocktailbar. Aan ieder detail is gedacht en overal waar je kijkt zie je een leuke verrassing. Het restaurant bestaat uit drie delen: de boozy voorkant, het funky gedeelte (met tijgerprint banken!) en de romantische binnentuin. Voor iedere vibe is er een perfecte plek in deze zaak.

Het eten

Als je houdt van de Italiaanse keuken, maar niet vies bent van een moderne twist, dan is dit voor jou de perfecte plek om eens een hapje te eten. De Italiaanse chef geeft klassieke recepten en ingrediënten uit zijn thuisland een moderne twist. Wij kozen ervoor om te starten met een burrata en carpaccio. De burrata uit Puglia werd geserveerd in een prachtige schaal (you’re coming home with me), met tomaatjes en perzik. Onderop lag een crunchy ingrediënt wat voor en fijne bite zorgde. De carpaccio is anders dan je gewend bent, maar daardoor juist ontzettend verfrissend. Samen met de champignons en rabiola zorgt het voor een fijne smaakcombinatie.

Toen was het tijd voor de klappers van de avond: de truffel-tagliatelle (duh) en de lobster ravioli. Wat zou ik hier graag het recept van willen, maar then again, ik ga ‘m nooit zo lekker kunnen maken als de gepassioneerde chef van Lolo. Dikke aanraders dit.

Het toetje was een no brainer, dat werd namelijk de tiramisu. Deze was alles wat ik ervan verwachtte en meer.

De cocktails

Laat je niet afschrikken door de grote dinerkaart, want Lolo is ook de ideale plek om gewoon een drankje te doen. En hoe, want op de uitgebreide cocktailkaart vind je tal van drankjes met een Italiaanse twist. Zoals het verfrissende zusje van de Pornstar Martini en mijn ultieme favoriet: de Limon Tette. Dit drankjes smaakt naar gesmolten citroenijs met een creamy twist – in a good way.

De mensen

De absolute kers op de taart: de lieve mensen die bij Lolo werken. Zo’n 90% van het personeel is Italiaans en werkt met veel passie aan het eten, de drankjes en de zuidelijke gastvrijheid. En dat merk je aan alles.

NSMBL RATES… 9/10

Het komt waarschijnlijk niet als verrassing dat deze tent van ons een dikke voldoende krijgt. Het eten was top, de drankjes ook, de mensen waren lief en de zaak ziet er prachtig uit. Het is een stukje prijziger dan je van een Italiaans restaurant gewend bent, maar eigenlijk is dit ook niet te vergelijken. Wij zijn enthousiast en komen zeker vaker terug.

@nsmblmagazine

Come with us to Lolo, Amsterdam 🫶🏼🍝💘 #restaurant #hotspots #foryou #amsterdam #fyp #tips #foodguide #foodguideamsterdam

♬ Afraid To Feel – LF SYSTEM

Reserveren? Dat doe je hier!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.