Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 25 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

TOZI Amsterdam: het Italiaanse restaurant dat net een stapje verder gaat

Wij houden van eten en jij waarschijnlijk ook. Zet ons neer in een gezellig restaurant, met goed gezelschap en lekker eten – dan is onze avond perfect. Precies zo’n avond hadden wij bij TOZI Amsterdam. Dit schattige, Italiaanse restaurant in Oud-Zuid gaat net een stapje verder en wij nemen je mee.

Loster linguini, anyone?

TOZI Amsterdam: het Italiaanse restaurant dat net een stapje verder gaat

TOZI is alles wat je van een Italiaans restaurant verwacht én meer. Klassieke gerechten worden afgewisseld met moderne benaderingen van de Italiaanse keuken. Wij brachten onze vrijdagavond door bij TOZI en dit is hoe dat ging.

De locatie

Je vindt TOZI aan de Koninginneweg, op slechts een paar minuten wandelen van het Vondelpark. De schattige. lichtgevende toog en het authentieke autootje zorgen ervoor dat jij je meteen in Italiaanse sferen waant. In de carroussel-vormige zaal krijg je een kijkje in de keuken en neem je plaats aan een mooi gedekte tafel. TOZI is niet stijfjes, maar heeft wel een chique-vleugje. Wij zijn fan.

Het eten

Wij gingen voor het Best of TOZI Menu. Dit is dé manier om voor €60 het beste van de chef te kunnen proeven. Leuk, want je krijgt meerdere rondes, waardoor je er echt een avondje uit van maakt. We starten met brood en een selectie Italiaanse vleeswaren, aka het borrelplankje van je dromen.

De tweede gang bestaat uit burrata (all time favorite) en zucchini fritti, dit zijn gefrituurde courgettereepjes. De burrata komt met een goddelijke pesto, haricots verts en tomaatjes – précies zoals je ‘m wilt.

Onto the next round: de befaamde Cacio e Pepe pasta van TOZI. Je weet wel, dit is de pasta die eerst door een kaaswiel gaat, voordat ‘ie op je bord belandt. Het abslute hoogtepunt van dit menu, naar mijn mening. Goed om te weten: het is alleen mogelijk deze pasta te eten met een Best of TOZI menu. Naast de pasta komen er nu ook lamsracks op Venetiaanse wijze – het pareltje van de chef.

Het toetje bestond uit Panna Cotta en Affogato – precies waar je zin in hebt na de voorgaande gangen.

De cocktails

Zodra je binnenkomt bij TOZI valt je meteen iets op: het is niet alleen een restaurant, maar ook een cocktailbar. Wij gingen voor wat Italian inspired spritzers om de avond mee te beginnen. Ben jij fan van rose lemonade? Dan is de Rose Spritz een dikke aanrader. Verder staan er ook klassiekers als Aperol Spritz, Limoncello Spritz en natuurlijk Negroni’s op de kaart.

NSMBL Rates… 9/10

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.