NSMBL Thursday Talks: Rena (32) startte haar eigen studio genaamd Hear Hear

De 32-jarige Rena is eigenaresse van Studio Hear Hear. Naast het verkopen van merken zoals Baggu, Liekeland en Studio Joop in haar webshop, maakt ze de mooiste keramiekcollecties. Denk aan mokken, (planten)potjes, borden, mobiles en schaaltjes. Ook organiseert ze eens in de zoveel tijd inspirerende Get Togethers waarin plantenruil, styling en eten centraal staan. We mochten een kijkje nemen in haar prachtige studio, gevuld met meer dan 100(!) planten.

Benieuwd naar Rena’s verhaal, collecties én wil je meer zien van haar mooie studio? Kijk en lees dan snel verder!

Zo’n twee jaar geleden ontmoetten we Rena in haar toen nog eigen winkel Hear Hear. Drie jaar lang werkte ze hier, in hartje Amsterdam. Ondertussen heeft Amsterdam plaats gemaakt voor een creatieve studio in Assendelft.

Hier werkt ze aan haar eigen, duurzame keramiek, webshop Studio Hear Hear en organiseert ze Get Togethers. Ook heeft ze een leuke samenwerking met winkel TITS, waar ze potjes met boobie print voor maakt. Verder kan je binnenkort ook Rena’s studio huren.

In het kort: wie ben je en wat doe je?
Rena: ‘Ik ben pottenbakker, ondernemer, plantenliefhebber, verzamelaar, organisator van evenementen en workshops en eigenaar van webshop en creatieve studio Hear Hear.’

Hoe ben je gestart met Hear Hear en waarom?
‘Tijdens mijn inspiratierondjes online kwam ik zoveel mooie producten tegen die niet in Nederland verkrijgbaar waren dat ik besloot een webshop op te zetten en zelf te gaan importeren. Mijn eerste producten waren de tassen van het Amerikaanse Baggu: stevige basic tassen van gerecycled katoen. Er kwamen steeds meer producten bij en de volgende stap was het openen van een fysieke winkel. Dat werd een piepklein winkeltje in hartje Amsterdam. Na drie turbulente jaren was mijn inspiratie een beetje op en heb ik besloten de winkel te sluiten en me weer en meer te richten op wat ik het leukst vind: verzamelen en maken. Ondertussen volgde ik al een tijdje keramieklessen bij KCA in Amsterdam. Na het sluiten van de winkel, heb ik mijn studioruimte ingericht als creatieve werkplek waar ik aan mijn keramiek werk en evenementen en workshops organiseer. Mijn potjes, kommen en borden worden ondertussen in zeven leuke winkels verkocht!’

Wat maakt Hear Hear uniek?
‘Hear Hear is persoonlijk. Alles wat ik doe, doe ik met veel aandacht en liefde. Ik werk heel kleinschalig; elk product wat ik maak is anders en uniek.’

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
‘Ik werk vier dagen per week bij twee winkels in Amsterdam (Kolifleur & Wildernis). De andere drie dagen ben ik aan het werk in de studio. Ik start vaak vroeg en ontspannen op. Instagram in bed, koffie op de bank met het journaal, lekker lang douchen, het inpakken en verzenden van webshop-bestellingen, e-mails beantwoorden, werken aan mijn keramiek et cetera. Ik kan zelf mijn uren indelen en werk vaak tot een uur of negen door. Daarna is het tijd om samen met mijn man een serie of film te kijken op de bank.’

Hoe blijf je jezelf stimuleren om nieuwe collecties te verzinnen?
‘Op het moment zit ik gelukkig vol met ideeën en inspiratie!’

Je vertelde iets over het willen verhuren van je studio. Kan je hier wat meer over kwijt?
‘De studio is gewoon een prachtige ruimte! Het licht is er geweldig en mijn man en ik vinden het zonde om deze fijne plek niet te delen. De ruimte leent zich perfect voor verschillende mode-, interieur– en product shoots met zijn urban jungle, Scandinavische en creatieve vibe.’

Je plek is zo ruim en licht. Heb je een favoriete plek in de studio?
‘Ja, net als een kat, lekker ergens in de zon.’

En heb je een favoriete plant?
‘Op het moment staat de teller al op meer dan 100 planten! Ik vind de wilde Monstera en Philodendron Xanadu, de gigantische Alocasia en de meterslange Pothos heel mooi, maar hou van alle planten evenveel.’

Wat is de ultieme tip om alle planten in leven te houden?
‘Zoek planten uit die bij jou en je huis passen. Als een plant op de goede plek staat, en je hem regelmatig water geeft kom je een heel eind. Lees van tevoren even hoe je voor een plant moet zorgen voordat je er een aanschaft.’

Ook zien we niet één maar vier cavia’s in je studio. Zo schattig! Hoe heten ze?
‘Ben, At-At, Fynn en Lasse.’

Waar komen je meubels vandaan?
‘Overal en nergens. Ik heb de afgelopen tijd een aantal goede kringloopvondsten gedaan, daar kan ik heel blij van worden! De laatste jaren hebben we steeds meer IKEA meubels vervangen door unieke, persoonlijkere stukken.’

Tot slot: waar kunnen we jou online in de gaten houden?
‘Ik ben overal maar gebruik voornamelijk mijn website en Instagram.’

Reageer op artikel:
NSMBL Thursday Talks: Rena (32) startte haar eigen studio genaamd Hear Hear
Sluiten