Laura Gommans
Laura Gommans Entertainment 10 jun 2014

NSMBL tipt: Best Kept Secret festival

Wie is er vorig jaar op de eerste editie van Best Kept Secret geweest? Wij waren erbij en werden verliefd op dit festival. Ook dit jaar belooft het weer een mooie editie te worden met een ijzersterke line-up, heerlijk eten en een te gekke locatie. We zochten onze favoriete acts alvast voor je uit. Check vooral ook de BKS-lijst op Spotify om zelf je favorieten te ontdekken. Zien we jullie daar?

The War on Drugs
The War on Drugs werd in 2005 opgericht door Adam Granduciel en Kurt Vile. Die laatste kon je vorig jaar al op Best Kept Secret zien spelen. Kurt heeft de band inmiddels zelf verlaten en is de sound wat groter geworden. Denk aan een liefdesbaby van Bruce Springsteen en Arcade Fire.
Waarom moet je gaan kijken? Omdat dit door velen het album van het jaar genoemd wordt, en dat is een mening waar wij ons best in kunnen vinden.

Nils Frahm
Niet meteen wat je zou verwachten op een festival, maar dat maakt het alleen maar leuk. De Berlijnse Nils Frahm is een klassiek geschoolde pianist. Hij haalt inspiratie uit de klassieke grootheden, maar dan met een modern en experimenteel tintje.
Waarom moet je gaan kijken? Omdat er al zo veel gitaarbandjes die festivalpodia sieren. Dat is natuurlijk te gek, maar pak hier even een rustmomentje.

RY X
De Australische RY X had al een bescheiden hitje met het nummer Berlin. Helemaal terecht. Zijn ingetogen liedjes zijn haast niet te beluisteren zonder een flinke portie kippenvel. Denk Bon Iver, maar dan ook nog enorm knap (zou er niet toe moeten doen, maar dat doet het toch wel een beetje).
Waarom moet je gaan kijken? Omdat hij op het kleinste podium staat en hij nog wel eens een hele grote naam zou kunnen worden.

Connan Mockasin
Drugs zijn slecht. Moet je niet doen. Wat je wel moet doen is naar Connan Mockasin gaan, want dat brengt je zo dicht mogelijk bij the real thing. Een soort grote LSD-trip met een scheutje ’70s porno-soundtrack, gemaakt door een iel bleekblond mannetje.
Waarom moet je gaan kijken? Regenbooglichten, gekke kleren, super chille muziek.

Lykke Li
Ja, die remix van I Follow Rivers is zo uitgemolken als een koe in de hongerwinter, maar Lykke Li is zo veel meer. Met haar nieuwe album I Never Learn brengt ze de wereld weer een hoop liefdesverdriet in liedjesvorm. Lekker janken met Lykke.
Waarom moet je gaan kijken? Lykke Li switcht live moeiteloos van kleine liedjes naar up-tempo knallers en emotionele powerballads. En ze gaat sowieso een coole outfit aanhebben.

Wat valt er nog meer te beleven op Best Kept Secret?
Kamperen kun je in het gezellige bos bij het festivalterrein. Bij mooi weer kun je zwemmen op het terrein van de Beekse Bergen. Ook aan de foodies is gedacht: er is heerlijk eten te krijgen, van je vertrouwde festivalpatatje tot heerlijke biologische of veganistische gerechten, mexicaanse tortillas, awesome burgers, soep en salades, vis en schelpdieren… En mocht je een weekend niet zonder retail therapy kunnen: er zijn verschillender verkopers van Etsy.com aanwezig om hun handgemaakte spulletjes te verkopen. Aanrader!

Praktische info

Het festival vindt plaats van 20 t/m 22 juni op het terrein van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek, daar ben je vroeger misschien wel eens op safari geweest. Het is makkelijk te bereiken met pendelbussen vanaf station Tilburg. Een weekendkaart heb je al vanaf €119 en dagkaarten kosten €64, er zijn nog kaarten te koop! Check de site voor alle informatie.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NSMBL tipt: Best Kept Secret festival
Sluiten