Yvet Van Der Naalt
Yvet Van Der Naalt Art 29 jul 2017

NSMBL toerist in eigen land: de fluorescerende wereld van ‘Electric Ladyland’ in Amsterdam

Waan je in een fluorescerende neonwereld in hartje Amsterdam bij Electric Ladyland – of “participerende kunst”, zoals de Amerikaanse eigenaar Nick Padalino het noemt. Kijk en lees snel verder over dit unieke museum!

Wie en wat?

De Amerikaanse artiest Nick Padalino komt uit New York en heeft het museum vernoemd naar het album ‘Electric Ladyland’ van Jimi Hendrix uit 1968. Zo’n jaar geleden bezochten we dit museum voor het eerst, dat Nick in 1999 opende met een fluorescerend kunstwerk waar hij maar liefst zeven jaar aan heeft gewerkt. Het is ’s werelds enige museum voor fluorescerende kunst.

Ook wij kwamen er met toeval bij uit, dankzij een groep toeristen die de weg zochten naar dit pareltje. Nick vertelt dat hij niet vaak Nederlandse mensen over de vloer heeft, maar dit wel heel leuk vindt. Het museum is een te gekke ervaring en je bent er zo’n 45 minuten zoet.

Je krijgt zachte slofjes om de fluorescerende verf en de werken niet te beschadigen. Wanneer je naar beneden loopt via een (warning: super steile) trap, voelt het alsof je in een science fiction film stapt met psychedelische kunst die uit duizenden fluorescerende stenen bestaat. Ook is er een grote collectie aan bijzondere fluorescerende mineralen, schilderijen, posters en nog veel meer waar Nick uitgebreid over vertelt en laat zien.

Waar is het te vinden?

Je vindt het museum in de Jordaan in Amsterdam, op Tweede Leliedwarsstraat 5. Sowieso een mooie locatie dus!

Hoeveel kost het?

Je kunt van te voren een bezoek boeken, al is dat niet per se nodig als het rustig is. Entree kost €5 en kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen!

Reageer op artikel:
NSMBL toerist in eigen land: de fluorescerende wereld van ‘Electric Ladyland’ in Amsterdam
Sluiten