NSMBL toerist in eigen land: het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem

Ben jij into musea, kunst en cultuur, en zou je er graag iets meer over te weten komen? ING helpt je daarbij met hun Instagram-account ING Culture Shock.

Yvet ging deze week naar het Openluchtmuseum in Arnhem. Dit museum neemt je mee op reis door de Nederlandse geschiedenis. Je reist er door de tijd; van twee eeuwen geleden tot heel recent.

Er zijn molens, huizen en boerderijen uit allerlei verschillende tijden overgebracht naar Arnhem. Er is zelfs een oude zuivelfabriek in originele staat! Ook uit recentere tijden is er veel te leven: er zijn verschillende arbeidershuisjes in jaren 70-stijl ingericht. Hier vind je ongetwijfeld het oude servies van je oma terug!

Nu heeft het Openluchtmuseum vorige maand een nieuw deel geopend om je nòg dichter bij de geschiedenis te brengen: de Canon van Nederland. Hier zie en beleef je vijftig van de belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis van Nederland. Ontdek alles over de gebeurtenissen en personen die Nederland gemaakt hebben tot wat het nu is. Denk daarbij aan de VOC, Willem van Oranje, de Tweede Wereldoorlog, maar ook Anne Frank en de komst van de euro. Wat het vooral leuk maakt zijn de interactieve spellen. Van virtueel door de bossen rennen om te overleven, tot aan het besturen van een boot.

Buiten in het park kun je ook veel activiteiten beleven: pijl en boog schieten, een doolhof bezoeken, varen in een bootje en nog veel meer. Er is zelfs een miniboerderij waar je dieren kunt knuffelen. Het museumpark is 44 hectare groot en met het ouderwetse trammetje ontdek je het hele park.

Waar is het te vinden?

Het adres van het museum is Hoeferlaan 4 in Arnhem. Vanaf het Station kom je er met Stadsbus 3 richting Burgers’ Zoo en Lijn 8 richting Velp Ziekenhuis (halte: Openluchtmuseum).

Wat kost het?

Het Nederlands Openluchtmuseum is elke dag geopend van 10:00 tot 17:00. Een kaartje voor volwassenen kost €19, Museumkaart-houders hebben gratis toegang. Met CJP kost het €14,25. Voor meer informatie bezoek je de website hier.

Reageer op artikel:
NSMBL toerist in eigen land: het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem
Sluiten