Redactie
Redactie Love & Life 26 jan 2015

NSMBL Travel Guide: Belfast – het muzikale en gastronomische middelpunt van Noord-Ierland

Je hebt vast wel eens van Belfast gehoord, maar hebt deze stad met grote kans nog nooit bezocht. Belfast is de hoofdstad van Noord-Ierland en wordt steeds bekender en geliefder als vakantiebestemming. Daar zijn wij na ons bezoekje zeker niet verbaasd over! De stad staat vooral bekend als dé plek waar de Titanic werd gebouwd, maar er is absoluut zoveel meer te doen. Muziek en eten zijn een groot deel van de cultuur in Belfast en ook op historisch gebied zijn er super veel interessante dingen te doen.

Belfast heeft het niet altijd makkelijk gehad. Voorheen was het niet gebruikelijk om deze stad als toerist te bezoeken, omdat de strijd tussen de katholieken en protestanten pas eindigde in 1998. Deze periode wordt ook wel ‘The Troubles’ genoemd. Het Europa Hotel werd ongeveer 30 keer getroffen door bomaanslagen en dat maakt het het hotel met de meeste bomaanslagen in Europa. Het is nog altijd open en ook ónze verblijfsplek tijdens de trip!

Voor de muziekliefhebbers
Wanneer je in Belfast bent, is het haast onmogelijk om iets te gaan doen zonder dat daar muziek bij betrokken is. De volgende muzikale activiteiten mag je sowieso niet overslaan tijdens je bezoek aan Belfast.

Oh Yeah: Op het moment dat wij in Belfast waren, vond Sound of Belfast plaats. Dat betekende een week lang muziekoptredens op verschillende plekken in de stad. Dit werd gedaan in samenwerking met Oh Yeah; deze organisatie ondersteunt jonge, getalenteerde muzikanten en bands uit Noord-Ierland. In het muziekgebouw van Oh Yeah zijn regelmatig optredens te bezoeken – kijk hier voor meer informatie over de OYMC. Buiten een bezoekje is het ook mogelijk deel te nemen aan de Belfast Music Bus Tour. Tijdens deze tour worden interessante verhalen gedeeld over artiesten uit Belfast en omgeving, zoals Them en Snow Patrol.

MAC: Alleen de architectuur van het gebouw is al de moeite waard om het MAC te bezoeken. Het MAC (Metropolitan Arts Centre) mixt muziek met theater, dans en kunst. Niet alleen lokale maar ook internationale talenten zijn er te zien.

Van Morrison Trail: Deze tour neemt je mee op reis door het oosten van Belfast waar singer-songwriter Van Morrison is opgegroeid. Deze zelfstandige tour kan je vanaf je telefoon downloaden en duurt ongeveer twee uur. De tour wordt ondersteund door muziek en de betreffende nummers hebben een relatie met de plek waar je op dat moment bent. Klik hier voor meer informatie. Ook wanneer je geen fan bent is het nog steeds een mooie tour door het oosten van de stad!

Food & drinks
Er zijn ontzettend veel leuke plekken waar je kunt ontbijten, lunchen, dineren en drinken. De volgende hotspots mag je sowieso niet overslaan tijdens je bezoek aan Belfast:

The Barking Dog: Hier kun je prima de hele dag zitten om te eten en te drinken, zonder dat je je schuldig voelt. Zorg ervoor dat je veel honger hebt als je hier naartoe gaat, want je wil vast en zeker elk gerecht bestellen. Klik hier voor meer informatie.

The National Grand Café: The National is een restaurant en bar, en alleen het interieur al vraagt al om een bezoek. Het is dan ook niet voor niets een populair restaurant. Klik hier voor meer informatie over The National.

The Hudson Bar: Op deze plek vind je ontzettend veel soorten bier en whisky’s. Need we say more? Bij alcohol hoort natuurlijk eten en dat hebben ze hier ook. Eenvoudig eten, maar zeker niet onsmakelijk. Klik hier voor meer informatie.

Duke of York: Wil je naar een typisch Ierse pub? Dan zit je bij de Duke of York op het juiste adres. In het weekend is deze pub afgeladen met lokale inwoners. In deze straat zitten overigens meerdere soortgelijke pubs die kenmerkend zijn voor de pubs van Noord-Ierland. Klik hier voor meer informatie over de Duke of York.

Deze hotspots zijn ook de moeite waard om te bezoeken:
Coppi
St. Georges Market
Graze
Bert’s Jazz Bar
Dark Horse
The Harp bar
Dirty Onion
The Crown Bar
Love & Death

What else?
Naast de muzikale activiteiten en hotspots opzoeken, zijn er uiteraard ook nog genoeg andere dingen te doen, zoals de geschiedenis van de Titanic achterhalen. De volgende musea zijn het absoluut waard om te bezoeken wanneer je in Belfast bent:

Ulster Museum: Dit museum biedt onderdak aan verschillende soorten kunst, er is een veelzijdig aanbod. Dat kun je eigenlijk al zien aan de architectuur van het museum. De helft van de buitenkant is modern en de andere helft is klassiek; deze overgang loopt prachtig in elkaar over. Klik hier voor meer informatie over het Ulster Museum.

Titanic Museum: Je mag Belfast eigenlijk niet verlaten zonder dat je het Titanic Museum hebt bezocht. We hebben natuurlijk allemaal de film gezien, maar dit museum gaat veel verder dan wat plaatjes. Dit museum laat onder andere gedetailleerd zien hoe de Titanic werd gebouwd, hoe het interieur van de Titanic eruitzag en er is zelfs een mini-achtbaan.

Heb jij nog leuke tips die we hebben gemist en die absoluut in deze lijst thuishoren? Laat het ons hier weten en we verwerken de tips in dit artikel! Kijk hier voor nog veel meer informatie over Ierland.

Reageer op artikel:
NSMBL Travel Guide: Belfast – het muzikale en gastronomische middelpunt van Noord-Ierland
Sluiten