Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 16 apr 2018

NSMBL’s Maartje ging op wintersport in Tirol

Terwijl velen van ons dolgelukkig zijn dat de lente er eindelijk is, is er ook een ander deel dat wilde dat de winter nooit was gestopt. Temperaturen ver onder nul, een dik pak sneeuw en drie lagen kleding; dat is voor hen ultiem geluk. Helaas komt dit in Nederland niet vaak voor, maar daar is een prachtige oplossing voor: wintersport.

Waar Laura een wintersport virgin was, is onze Maartje een doorgewinterde snowboarder. Al vanaf kleins af aan is ze op een board te vinden en is ze al menig piste afgedaald in Zwitserland en Frankrijk. Oostenrijk was nog onbekend terrein, tot nu: wij stuurden haar op pad om het skigebied Stubai in Tirol te ontdekken.

Neustift im Stubaital

Als alles meezit kun je vanaf Schiphol binnen 2,5 uur op de piste staan. Klinkt ongeloofwaardig, maar is toch echt zo. De vlucht van Schiphol naar Innsbruck duurt ongeveer 1,5 uur. 20 minuten met de taxi naar het dorp Neustift, spullen halen en dan zo hop, de piste op. We verbleven in het Sporthotel Neustift; volledig uitgerust met sauna, bar en wellness. Het hotel bevindt zich onderaan één van de vele pistes, maar je kunt vanaf het hotel ook gemakkelijk met de taxi naar alle andere skigebieden. Wat wil een mens nog meer?

De keuze is een reuze

Je hebt keuze uit vier grote skigebieden, waarvan één op een gletsjer is. Het unieke aan Stubai is dat er van oktober tot juni gegarandeerd sneeuw te vinden is. Dat betekent dat je bijna het hele jaar kunt wintersporten! Niks overvolle pistes tijdens de kerst- of voorjaarsvakantie; je kan dus prima buiten de vakanties om.

De eerste afdaling van de Schlick2000

Voor onze eerste afdaling kozen we voor het Schlick2000 skigebied, met meer dan 30 kilometer aan piste. Ze verschillen van blauw en rood, wat het dus goed te doen maakt voor zowel beginners als gevorderden. Niet zo’n fanatieke skiër en zit jij liever in de zon op het terras? Dat kan je hier je geluk niet op. Er zijn drie verschillende restaurants met barretjes waar je uitgebreid kunt genieten van een drankje in de zon.

De Stubaier Gletscher

De meeste mensen komen naar Stubai voor de Stubaier Gletscher. Daar kun je tot zo’n 3200 meter hoogte skieen. Er ligt ongeveer 4 meter sneeuw en de piste is onwijs groot: 35 verschillende afdalingen en 26 liften. Genoeg te doen dus! Halverwege de piste kun je trouwens nog een leuke stop maken bij een ijsgrot. Dit is een soort tunnel dwars door de gletsjer heen, waardoor je prachtig de verschillende lagen ijs kunt zien. Ook op deze afdaling zijn net als bij Schlick2000 veel restaurants te vinden waar je heerlijk kunt genieten van een bord Knödel en een biertje in de volle zon. En over de prijs hoef je je trouwens helemaal geen zorgen te maken: een portie pasta bolognese kost nog geen €8,- en zou je prima met z’n tweeën van kunnen eten.

GAIA Mutter Erde

Eens in het jaar toveren ze een van de vele pistes in het Stubaital om tot waar winterwonderland spektakel. Ze voeren dan de theatershow ‘GAIA Mutter Erde’ op; een show gevuld met zang, muziek, video, projectie, dansers, motoren, paarden, skiërs, lasers en vuurwerk. Het stuk draait om Gaia die samen met haar zoon de haat en vernietiging van de aarde tegengaat door middel van hun kracht en liefde. Het is haast niet te omschrijven hoe tof deze show is en wat er allemaal wel niet in gebeurd. Hieronder een video die in het kort laat zien wat er allemaal in de show zit, maar je beleeft het natuurlijk pas echt goed wanneer je hem zelf gaat zien.

Nachtrodelen is de shit

Ik wist het stiekem al een beetje, maar het werd nogmaals bevestigd: nachtrodelen is echt de shit. Twee dagen per week kan je je geluk niet op, want dan is de rodelpiste geopend. ‘s Nachts. Hoe tof is dat?! Samen met de rest van de locals, want ja het hele dorp gaat mee, ga je als een gek met je slee de piste af. Bovenaan de afdaling kun je eerst nog genieten van een groot bord traditionele goulash en schnaps om je wat moed in te drinken. De rit naar beneden was fan-tas-tisch; je lacht je echt een ongeluk. Je gaat als een gek naar beneden, vliegt door bochten, botst tegen iedereen op en wordt gelanceerd door alle kuilen en hobbels die je tegenkomt. Het beste van alles? De rit duurt dik een uur. Halverwege is er gelukkig nog een stop waar je drankjes kan nuttigen, voor degene die wel even wat extra power kunnen gebruiken. Eenmaal beneden ben je volledig gesloopt en kun je direct de bar in om je weer op te warmen. Echt een dikke aanrader!

Geen wintermens? Zomers zijn ook prachtig!

Niet iedereen is een wintermens; dat begrijpen wij maar al te goed. Gelukkig is Stubai meer dan alleen maar een wintersportoord. Je kunt hier in de zomer prachtige wandelingen maken of touren met je mountainbike. Houd jij meer van een actieve vakantie dan van de hele dag liggen zonnen aan het zwembad? Dan is Stubai echt perfect voor jou.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL’s Maartje ging op wintersport in Tirol
Sluiten