Love & Life 26 jan 2016

Nu ik later groot ben: Me-time

Ik vind mijn vriendje fantastisch. M’n vriendinnen zijn stuk voor stuk lieverds. Ik ben helemaal in m’n element als ik op vrijdagavond met ze bijklets en tegelijkertijd negen ingrediënten in een wrap zit te proppen. Het leven is leuker als je het met iemand kan delen en daar heb je me helemaal te pakken. Maar soms heb ik intense cravings naar alleen zijn. Of zoals mijn vrienden in het noorden zeggen: eem tied veur miezulf.

Ik kan me helemaal verkneukelen als ik weet dat ik een avond alleen thuis ben. Mijn huisgenootjes vinden pompoensoep ‘geen echte maaltijd’, dus die kans laat ik niet onbenut. Onder ’t mom van ‘je moet het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk’ ga ik ook nog voor de kant-en-klare blokjes. Ik lak m’n nagels, haal dat er drie keer af, bekijk aandachtig de tv-gids en neem een driedubbele portie van de beleefde hoeveelheid chocola. Dat hele me-time kan je wel aan mij overlaten.

Winkelen, nog zoiets. De keren dat ik met vriendinnetjes de stad in ging en daadwerkelijk thuiskwam met wat ik voor ogen had, zijn op één hand te tellen. In je eentje shoppen is lekker doelgericht. Ook is het heerlijk om zonder commentaar een half uur tussen de kookboeken in de Bijenkorf je driegangendiner bij elkaar te fotograferen. Om vervolgens op je dooie gemakje langs élk gangpad in de Action te struinen. Want alles wat ze daar verkopen heb je spontaan nodig en het zou toch zonde zijn als je iets mist.

Ik heb tijd voor mezelf net zo hard nodig als acht uur slaap, dagcrème voor de gevoelige huid en chocola met karamel en zeezout. Als ik een avondje niks te doen heb en een vriendinnetje wil samen eten, zeg ik gerust dat ik niet kan. Ik vind een avond met mezelf hartstikke gezellig. Net zoals in m’n eentje koffiedrinken, naar de bioscoop, een wandelingetje langs leuke pop-up stores en in de zomer een boek lezen in het park. Geef mij voor m’n verjaardag maar een sauna bon. Dan neem ik lekker niemand mee.

Benieuwd naar wat beeldmateriaal bij mijn leven waarin Frankrijk het nieuwe Azië is en gerechten-zonder-pakjes onmiskenbare foodporn? Volg me dan op Instagram: @liannemarije.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Nu ik later groot ben: Me-time
Sluiten