Love & Life 19 jan 2016

Nu ik later groot ben: Super superficial

Ik kijk GTST. Sterker nog, ik vind mijn pasta met chorizo en feta nèt wat lekkerder als ie om 20:00 klaar is. Ludo is mijn held en Meerdijk voelt als een plek waar een hoop van m’n vriendinnen wonen. De keuze tussen m’n favo soap en het achtuurjournaal is snel gemaakt. Soms raak ik er even van overtuigd dat ik mezelf daarna intellectueel moet uitdagen, totdat ik zie dat The Holiday op TV is.

Ik hou van chicklits, soaps, Destiny’s Child en vrouwenblaadjes. Dat vinden een heleboel mensen oppervlakkig. Dat zijn waarschijnlijk dezelfde mensen die ‘zelfontwikkeling’ als hoger doel in het leven zien. Ik lees liever een gezellig vormgegeven romannetje dan dat ik mezelf aan een zonovergoten strand in Zuid-Spanje verdiep in ingewikkelde ethische vraagstukken. Documentaires kijk ik vrijwel nooit en je maakt me blijer met een Netflix abonnement dan met het declareren van het FD.

Het zit in de aard van het beestje. Vroeger verkoos ik ook The Sisterhood of the Traveling Pants boven de boeken van Thea Beckman en wilde ik per se de Tina. Als ondankbaar mormel liet ik de ZoZitDat onaangeroerd op tafel liggen en snakte ik naar de real life drama die ik uit m’n moeders Libelle kon vissen. Ik kan me niet herinneren dat ik m’n CJP pas ooit gebruikt heb en ik hield me verre van de discussie tussen de bobo’s van de klas over welke boeken we tot het literaire spectrum konden rekenen.

Voor iemand met een Cito-score van 548 lijkt dat misschien verdomd weinig diepgang. Ik hoor tijdens een wijntje met vriendinnetjes nou eenmaal liever waar de sale al is gestart, dan hun visie op de vluchtelingencrisis. Maar ik denk dat iemand die op vierentwintigjarige leeftijd haar vader begroef en volwassen wordt in een tijd waarin aanslagen eerder regel dan uitzondering zijn, echt wel begrijpt wat ellende is. Ik sluit m’n ogen niet voor schrijnende zaken maar open ze net wat vaker voor de kleine dingen die me blij maken. Zoals vanavond om 20:00. Zelfgemaakte curry en een heleboel Bing, Nina en de Rozenboom.

Benieuwd naar wat beeldmateriaal bij mijn leven waarin Frankrijk het nieuwe Azië is en gerechten-zonder-pakjes onmiskenbare foodporn? Volg me dan op Instagram: @liannemarije.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Nu ik later groot ben: Super superficial
Sluiten