Een ode aan chunky sneakers, omdat we zo van dit model houden

Dat we fan zijn van de chunky sneaker, daar maken wij geen geheim van. Het hoeft anno 2019 allemaal niet meer zo fijntjes en petitComfy en oversized sneakers zijn trending en daarom doen wij even een vreugdedansje. Vandaag brengen wij een ode aan de chunky sneaker, omdat dit zoveel meer is dan alleen een paar grove gympen.

De chunky sneaker is misschien wel dé modetrend van deze tijd. Eerlijk is eerlijk, het heeft eventjes geduurd, maar langzaam maar zeker zijn we van deze trend gaan houden. Deze ietwat lompe sneaker mag niet in jouw garderobe ontbreken en daarom krijgt ‘ie van ons vandaag nog een extra beetje liefde.

Waarom houden we van chunky sneakers?

De chunky sneaker is onderdeel van een movement waar wij helemaal hartstikke honderd procent achterstaan, namelijk dat comfortabel het nieuwe sexy is. Wat we zien is dat vrouwen zélf bepalen wat ze willen dragen en zich niet meer kleden naar de verwachtingen van de man. We dragen joggingbroeken, chunky sneakers en losse shirts, want óók dat is sexy. Er is een stille revolutie gaande, waarbij we zien dat steeds meer kleding unisex is en veel modecampagnes androgyn zijn. Dat betekent dus ook dat de chunky sneaker zowel voor mannen als vrouwen te dragen is. Winnen.

De schoenen maken de man vrouw, wordt vaak gezegd. Alleen zijn wij maar al te blij dat we ons als vrouw niet meer in een naaldhak hoeven te proppen, maar dat een chunky sneaker inmiddels net zo classy is.

De tofste outfits met chunky sneakers

Je hoeft écht niet een half jaar te sparen om een outfit met peperdure chunky sneakers te rocken. Er zijn genoeg toffe en betaalbare sneakers waar je tal van perfecte lente-outfits mee kunt maken. Op Instagram zien we genoeg vrouwen voorbijkomen die ons inspireren met de mooiste looks. Heb jij nog een klein duwtje in de rug nodig? Check dan even de volgende outfitjes.

Nog opzoek naar de perfecte sneaker? Wij schreven al eerder over de leukste chunky sneakers, maar zijn zojuist weer nieuwe pareltjes tegengekomen. Maak kennis met de Timberland Delphiville, verkrijgbaar in het zwart, beige, goud, zilver, bruin en paars.

Timberland Delphiville chunky sneaker

De Timberland Delphiville zijn staan €119,95 in jouw kast en voor dit geld krijg je een sneaker van duurzaam leer met het comfort dat we van Timberland gewend zijn.

Kunnen deze sneakers volgens jou nog wel een touch-up gebruiken? Tijdens de WEAR IT YOUR WAY events van Timberland style jij de Delphiville’s geheel naar eigen smaak. Zo zorg je ervoor dat jouw sneakers veilig zijn voor alle copycats. Diverse weekenden in maart en april vindt je in de Timberland winkels een Delphiville Atelier, waar jij jouw schoenen customized met steentjes, veters, sokken en pins.

Benieuwd wanneer het Delphiville Atelier bij jou in de buurt is?
23 en 24 maart: Kalverstraat 151 in Amsterdam, 30 en 31 maart: Lijnbaan 84 in Rotterdam, 6 en 7 april: Kammenstraat 44 in Antwerpen en 13 en 14 april: Hoog Catharijne in Utrecht.

De chunky sneaker is een gevalletje ‘you love it or you hate it‘, maar wij houden ervan en hopen dat de trend nog heel lang blijft.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Timberland.

Reageer op artikel:
Een ode aan chunky sneakers, omdat we zo van dit model houden
Sluiten