Bente De Bruin
Bente De Bruin Love & Life 28 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Oei: Klagen over je baan zorgt ervoor dat je je werk minder goed doet

Klagen doen we allemaal wel eens. Over van alles, maar over werk misschien wel het meeste. Dat jij altijd degene bent die de rotklusjes moet doen, dat je salaris te laag is en dat je baas niet altijd even aardig doet.

Maar nu blijkt uit onderzoek dat het klagen over je werk ervoor zorgt dat je minder goed presteert.

Een positieve instelling is altijd beter

Het onderzoek werd uitgevoerd door onderzoekers van Michigan State University, die werknemers twee verschillende vragenlijsten in lieten vullen. Hieruit bleek dat mensen die veel klagen sneller hun focus en concentratie kwijtraken dan collega’s met een positievere instelling. Zij dachten mee over manieren om hun ontevredenheid te voorkomen of op te lossen. Dat zorgt voor opvallend betere werkprestaties. 

Het onderzoeksteam zegt dat dit komt doordat klagers veel energie verspillen met hun negatieve houding. Deze energie kunnen zij veel beter besteden aan hun werk én het aankaarten van oplossingen voor hun problemen.
Dit betekent natuurlijk niet dat je nooit mag klagen over je werk. Klagen werkt als een uitlaatklep en het aangeven van problemen is ook niet verkeerd. Houd alleen goed in de gaten of je niet overdrijft en of je zelf iets kunt veranderen aan de situatie.
Klaag jij wel eens over je werk? Laat hier je mening achter! 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Oei: Klagen over je baan zorgt ervoor dat je je werk minder goed doet
Sluiten