Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Fashion 25 sep 2019

Waarom het belangrijk is om je ogen te beschermen (ook als de zon niet fel schijnt)

Het valt niet meer te ontkennen dat de herfst officieel is begonnen. Met een verdrietige blik staren we uit het raam, waar het zonnetje helaas amper nog te zien is. Tijd om je zomergarderobe in te ruilen voor je herfstgarderobe. Maar wacht nog even met het terugleggen van je mooie zonnebril. Dat accessoire heb je namelijk ook in de herfst nog nodig.

Het is enorm belangrijk om het hele jaar door je ogen te beschermen, ook wanneer de zon niet meer fel schijnt. NSMBL legt je graag uit waarom.

Je ogen beschermen

De wolken buiten doen ons geloven dat we de zon voorlopig niet meer terugzien. Doei korte jurkjes, sandalen en zonnebrillen. Of toch niet? Je zonnebril kan je namelijk maar beter nog even dicht bij je houden. Het is hartstikke belangrijk om je ogen te beschermen, ook wanneer de zon niet fel schijnt.

Je draagt je zonnebril natuurlijk in de zomer zodat je beter kan zien. Daarnaast wil je voorkomen dat je de hele dag je ogen moet samenknijpen tegen de zon want hallo rimpels. Maar de belangrijkste reden om je zonnebril te dragen is om je ogen te beschermen tegen de schadelijke ultraviolette straling.

Zonnebrillen bescherming
Filippa K

Schadelijke UV-straling

Het is algemeen bekend dat UV-straling schadelijk is voor je huid. Toch zijn er veel mensen die niet weten dat deze straling ook schadelijk is voor je ogen. Volgens onderzoek zorgen UV a en UV B beiden voor een hoger risico op verschillende nare oogziekten.

Niet alleen tijdens de zomer is UV-straling aanwezig. Nope, ook tijdens de herfst en winter ben je vatbaar voor deze negatieve gevolgen. De UV-straling die je ogen bereikt, wordt namelijk amper tegengehouden door dikke wolken. De straling kan in de winter bijna net zo sterk zijn als in de zomer.

Hoewel ultraviolet licht ook positieve invloed heeft op ons lichaam, zoals de vorming van vitamine B, is het dus ook belangrijk om de negatieve effecten het hele jaar door tegen te gaan. Drie keer raden hoe je dat het beste doet. Juist, door het dragen van een goede zonnebril.

Win Filippa K zonnebrillen

Een goede zonnebril beschermt je tegen deze schadelijke straling. Omdat wij het belangrijk vinden dat jullie ogen nergens onder lijden en omdat we weten dat jij er graag fashionable bijloopt, hebben we leuk nieuws. Wij mogen namelijk twee zonnebrillen van Filippa K weggeven.

Het merk heeft de handen ineengeslagen met unisex zonnebrillenmerk Monokel Eyewear. Het resultaat? Dat is een prachtige collectie met biologisch afbreekbare zonnebrillen. De samenwerking is geïnspireerd door een gedeelde passie voor tijdloos design en duurzame kwaliteit, en een streven naar sustainability door innovatie.

zonnebrillen ogen beschermen
Filippa K
zonnebrillen ogen beschermen
Filippa K

Wij mogen twee paar zonnebrillen, die uitgerust zijn met 100% UV-beschermende Carl Zeiss-lenzen, weggeven. Helemaal leuk natuurlijk, maar hoe maak je kans op deze prachtige zonnebril? Je hoeft enkel hieronder je e-mailadres achter te laten om mee te doen. Succes en wie weet rock jij binnenkort deze prachtige limited edition sunnies.

Let op: je mailadres wordt alleen gedeeld met NSMBL, zodat wij contact op kunnen nemen met de winnaars. Houd je mail goed in de gaten, want winnaars krijgen op 2 oktober bericht.

Win een limited edition zonnebril van Filippa K

Wil jij jezelf of iemand anders blij maken met een prachtige zonnebril van Filippa K ? Vul dan hier je mailadres in.

Reageer op artikel:
Waarom het belangrijk is om je ogen te beschermen (ook als de zon niet fel schijnt)
Sluiten